Öğretmenlerden Öğrencilere 'Az Tablet, Çok Kitap, Çok Oyun' Mesajı

Beşiktaş İlkokulu’nda öğrenciler, karnelerini öğretmenlerinin “Az tablet, çok kitap, çok oyun” mesajını hep birlikte tekrar ederek aldı.

Öğretmenlerden Öğrencilere 'Az Tablet, Çok Kitap, Çok Oyun' Mesajı
2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı sona ererken, Beşiktaş İlkokulu öğrencileri de karne heyecanı yaşadı. Okula gelen öğrenciler, heyecanlı bir şekilde sıralarına oturdu. Çocuklarıyla birlikte okula gelen velilerin de öğrenciler kadar heyecanlı olduğu görüldü.

Karnelerini almadan önce okul girişinde bu yıl son kez sınıf sınıf sıralanan öğrenciler, rehber öğretmenlerinden, tatili iyi değerlendirme konusunda önemli uyarılar aldı. Karnelerini almak için sabırsızlanan öğrenciler, hep bir ağızdan “Akdeniz, Karadeniz, karneleri isteriz” şeklinde bağırarak, sabırsızlıklarını dile getirdi.

“Az tablet, çok kitap, çok oyun”

Okul müdürünün ve rehber öğretmeninin konuşmalarının ardından, öğrenciler sınıflarına geçti ve karneler dağıtılmaya başlandı. 1-C sınıfının öğrencileri, ilk kez yaz tatiline çıkma heyecanı yaşarken, sınıf öğretmeni Neşe Tüfekçi de öğrencilerine, “Az tablet, çok kitap, çok oyun” uyarısını tekrar ederek, tablet ve bilgisayarla fazla vakit geçirmenin arkadaşlık ilişkilerinde olumsuzluğa neden olduğunu anlattı. Öğrencilerini tek tek yanına çağıran Neşe Öğretmen, öğrencilerini tebrik ederken, İstiklal Marşı’nın tamamının ezberleyen öğrenciler özel olarak alkışlandı ve belge aldı.

1-C sınıfı öğrencilerinden Asya’nın, ilk yaz tatili karnesini dikkatle incelediği görülürken, annesinin imzasının olmadığını fark ettiği için annesinden karnesini imzalamasını istediği anlaşıldı. Anne Nurda Akbaş, “Karnesi çok iyi. Öğretmenin yazdığı notlar da öyle, gülücük var. Karnesinde okul müdürünün ve öğretmenin imzası varken benim imzamın olmaması dikkatini çekmiş. ‘Anne, karneme imza atar mısın?’ dedi” sözleriyle küçük kızının karne heyecanını paylaştı. Asya da öğretmenlerinin uyarısını hiç şaşırmadan tekrar ederek, “Az tablet, çok kitap, çok oyun” dedi.

Kaynak: İHA