Din Görevlilerinden Osman Ünlü'ye Tepki

Diyanet-Sen Kırklareli Şubesi üyesi bir grup din görevlisi, bir televizyon programında camilerle ilgili yaptığı benzetme nedeniyle yazar Osman Ünlü'ye tepki gösterdi.

Sungurbey Kur'an Kursu Eğitim Merkezinde, Osman Ünlü'nün camilerle ilgili söylemlerini protesto etmek amacıyla toplanan Diyanet-Sen Kırklareli Şubesi üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Kırklareli Şube Başkanı Mustafa Küçükmotor, yazar Osman Ünlü'nün sözlerini kınadıklarını söyledi.

Mübarek aylarda televizyon programlarına çıkarak halkı bilgilendirmeye çalışan ilim adamlarının, İslami hassasiyetleri hatırlatmaya çalışmasından memnun olduklarını belirten Küçükmotor, çocukları camiye istemeyen bir anlayışa karşı çıktıklarını ifade etti.

Tüm vatandaşları ve çocukları camiye davet eden Küçükmotor, 'İslam'ın imanın kalpte olduğunu unutarak yıllarca dış görünüşlerinden dolayı gençlerimizi öteleyen, camilerimizde hor gören bu insanlar yüzünden, nice gençler heba olmuştur. Anlaşılan o ki, sıra çocuklara gelmiş. Ama orada bir durun. Sizin köhnemiş beyinlerinizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır. Osman Ünlü gibilerine hadlerini bildirmek için bugün burada toplandık.' diye konuştu.

Küçükmotor, camilerin ünlü olmak isteyenlerin ve sesini duyurmak isteyenlerin alanları olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA