Osmangazi Belediyesi, OKİM'le İş Sahibi Yapıyor

Bursa’nın Osmangazi Belediyesi’nin, istihdama katkı sağlamak amacıyla kurduğu Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM), iş arayanları iş sahibi yapmaya devam ediyor. İşveren ve iş arayanlar arasında köprü görevi gören OKİM, 2017 yılının ilk 5 ayında 221 vatandaşı iş sahibi yaptı.

Osmangazi Belediyesi, OKİM'le İş Sahibi Yapıyor
OKİM’e Ocak ayı itibariyle yılın ilk 5 ayında bin 696 kişi müracaat ederken, 221 vatandaş yapılan yönlendirmeler neticesinde iş başı yaptı. Kamuda çalışmak isteyen vatandaşların sayısının 901 olduğu başvurular, titizlikle takip ediliyor. İstihdam edilen vatandaşların yerleştirildiği sektör ve pozisyonlar arasında fabrika, üretim, kalite kontrol, cnc operatörü, forklift operatörü, kaynak operatörü, press operatörü, veri elemanı, ofis elemanı, yönetici asistanlığı, hasta kayıt, danışma, sekreter, satış destek, satış temsilciliği, temizlik, garson, güvenlik, şoför, tekstil sektörü (laborant), gıda sektörü (servis elemanı, aşçı yardımcılığı), turizm sektörü (resepsiyonist), makine mühendisi yer alıyor.

Vatandaşların talep ve niteliklerine göre firma araştırmalarını dinamik bir şekilde devam ettiren OKİM, ayrıca internet başvurularına da dönüşler yapıyor. Bursa’da istihdama ciddi katkı sağlayan OKİM, özel sektörün yanı sıra, belediye bünyesinde çalışma talebinde bulunanlar da kayıt altına alınıyor. Yapılan müracaatları, kayıt altına aldıktan sonraki tüm süreçleri de vatandaşla beraber yürüten OKİM çalışanları, her başvuruyu titizlikle takip ediyor.

Her alanda istihdam imkanı sağlıyor

Sosyal Belediyecilikte öncü hizmetlere imza atan belediye olduklarının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OKİM’in örnek bir istihdam merkezi olduğunu söyledi.

Başkan Dündar, vatandaşların eğitim, bilgi, beceri ve donanımına uygun iş alanlarının tek tek takip edilip işe yerleştirilme anına kadar sürecin titizlikle yürütüldüğünü belirterek, “Yapılan talep ve kriterlere göre firmalar ile bire bir iletişime geçilip etkin, hızlı ve güncel yönlendirmeler yapılmaktadır. Yönlendirmeler sonrasında düzenli aramalar yapılarak iş görüşme değerlendirmeleri ve iş başı durumları takip edilmekte. Sektör ağımızda da mavi yakadan beyaz yakaya her iş alanından istihdamlar da mümkün. Bu gelişmeler bizleri de çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA