Bilecik'te ''Mesleki Ve Teknik Eğitim'' Toplantısı

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş başkanlığında ''Mesleki ve Teknik Eğitim'' değerlendirme toplantısı yapıldı.

Atatürk İlkokulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Durmuş, mesleki eğitim merkezlerinde kalfalık ve ustalık belgelerinin yanında öğrencilerin lise diploması da alabileceklerini belirterek, meslek liselerinden üniversiteye sınavsız geçişin kaldırıldığını, bu yüzden öğrencilerin akademik anlamda da gelişimlerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Gelecek eğitim öğretim yılının meslek liselerinin yılı olduğunu ifade eden Durmuş, şöyle konuştu:

''Bu liselerimiz hakkındaki tüm olumsuz düşünceleri kırmamız ve meslek liselerimizi halkımıza ve ortaokul öğrencilerimize çok iyi tanıtmamız gerekir. Meslek okullarımızın eğitim kalitesini yükseltmek ve okul sonrası istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla sanayi sektörü temsilcileriyle protokol yaptık. Sektör desteğini de alan okullarımız daha avantajlı bir konuma yükseldi ve istihdam durumları da üst düzeylere çıktı. Mesleki ve teknik eğitim, ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde önem arz eden bir konu olması dolayısıyla önemsiyoruz.''

Toplantıda, mesleki ve teknik eğitime yönlendirme ve rehberlik, ortaokullarda mesleki eğitimi tanıtıcı broşürlerin dağıtılması ile öğrencilere mesleki eğitim verilmesi konuları görüşüldü.

Kaynak: AA