Londra'daki Terör Saldırısı

Londra Ambulans Hizmetlerince, başkentteki saldırılarda en az 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'ndaki saldırılarda en az 20 kişinin yaralandığı belirtildi.

Londra Ambulans Hizmetleri'nden yapılan açıklamada, Londra Köprüsü ve Borough Pazarı'nda yaşanan ve terör olayı olarak değerlendirilen saldırılarda, en az 20 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Birkaç hafif yaralının tedavilerinin olay yerinde yapıldığı, en az 20 yaralının ise Londra genelindeki 6 ayrı hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Londra polisinden daha önce yapılan açıklamada, yerel saatle 22.08'de (TSİ 00.08) Londra Köprüsü'nde seyahat halinde olan bir aracın kaldırımdaki yayalara çarpması yönünde alınan ihbarlarla ilgilenildiği belirtilerek, 'Polis memurları ayrıca Borough Pazarı'nda bıçaklama yaşandığı yönündeki ihbarlarla ilgileniyor. Silahlı polisler olaya müdahale ederken, ateş de açıldı.' ifadesi kullanılmıştı.

Sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda, saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüsün şöförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğü ve Borough Pazarı'nda da bazı kişilerin bıçaklandığı belirtiliyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in sabah saatlerinde olayla ilgili olarak acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık etmesi planlanıyor.

Olayın ardından Londra Köprüsü trafiğe, köprünün yakınındaki metro istasyonu da kullanıma kapatıldı.

- Başkentin yoğun bölgeleri arasında

Kentin merkezindeki ve ünlü Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü, özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, burayı fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında. Londra Köprüsü'nün yanındaki Borough Pazarı da yine özellikle turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerden. Bölgede çok sayıda işyeri, lokanta ve eğlence mekanı bulunuyor.

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu. Polis, saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

İngiltere'nin kuzeybatısındaki Manchester Arena konser salonunda 22 Mayıs gecesi, pop müzik sanatçısı Ariana Grande'nin konserinin sonunda da bir bombalı saldırı yaşanmıştı. Polis, adını Salman Abedi olarak açıkladığı saldırganın patlama sırasında öldüğünü bildirmişti.
Kaynak: AA