Ruanda'da Afrika Sağlık Forumu

Forumda, Afrika'da sağlık sektörünün kalitesinin geliştirilmesi için birlik çağrısı yapıldı.

Afrika Sağlık Forumu'nda taraflar, kıtadaki sağlık sektörünün kalitesinin artması için ülkeler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ulusal basının haberlerine göre, Ruanda'nın başkenti Kigali'de yapılan forumun kapanış töreninde, Afrika'da sağlık sektörünün kalitesinin geliştirilmesi için birlik çağrısı yapıldı.

Ruanda Başbakanı Anastase Murekezi, burada yaptığı konuşmada, sağlığın sosyo-ekonomik kalkınmanın temelini oluşturduğunu ve dolayısıyla Afrikalı ülkelerinin sağlık sektöründeki sorunları ortadan kaldıracak mekanizmalar kurması gerektiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti de Afrika'nın dünyadaki diğer kıtaların aksine gençleşen bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, bu genç nüfusa sağlıklı yaşam sağlamak için uygun şartların oluşturulmasının önemine dikkati çekti.

Moeti, 'Gençlerin sadece sağlık sisteminden faydalanan bireyler olmasını değil, masa başında bizimle bu konularda karar verebilecek konuma gelmelerini istiyoruz.' dedi.
Kaynak: AA