İzmit'in Düşmandan Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü

İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kemalpaşa Mahallesi'nde düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünün kutladığını söyledi.

Anadolu'nun Müslüman Türklere yurt olmasından beri sürekli işgal sahnesi olmaya çalışıldığını ifade eden Başkan Doğan, şunları kaydetti:

'Bir anlamda Kocaeli'nin Çanakkale'si olan Servetiye geçilmez oldu. 28 Haziran'da son Yunan da nefesini tutarak, Mustafa Kemal'in askerlerine burayı teslim etti. Anadolu yurdu o günlerden bugünlere sürekli kem gözlerin altında kaldı. Daha yeni 15 Temmuz'da, bir başka versiyonuyla ülkemiz emperyalist güçlerin saldırısına uğradı. Yine sahnede İpsiz Recep'in, Yahya Kaptanın torunları vardı. Aslanlar gibi tanklara göğüslerini gerdiler. Bugün coşkuyla bu kurtuluşu kutlarken, bunları düşünüp bu yurt savunmasında hazır olmalıyız. Şu anda bile kahramanlarımız sınır güvenliği için mücadele ediyorlar. Vatan, Cumhuriyet, ezan, bayrak ve değerler için canını veren tüm şehitlerimiz minnetle anıyoruz.'

Törenin ardından, toplu halde Bağçeşme mezarlığı ziyaret edilerek, şehitliğe karanfil bırakıldı.

Kaynak: AA