Suriyelilerin Temiz Su Sıkıntısı

Suriye'de yıllardır devam iç savaş dolayısıyla birçok temel ihtiyaçtan mahrum kalan insanlar, içme ve diğer ihtiyaçlarında kullanmak için temiz su bulmakta da sıkıntı çekiyor İdlib kentinin farklı bölgelerinde derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, açılan kuyulardan ve tankerlerle taşınan sularla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorÇadır kentte yaşayan Rahhal:'Burada birçok ihtiyaçtan yoksun yaşıyoruz. Evlerimizi, topraklarımızı bırakarak buralara geldik. Suyumuz çok az, ihtiyacımızı karşılamıyor. Yardım bekliyoruz'

SALİM TAŞ - Suriye'de yıllardır devam iç savaş dolayısıyla birçok temel ihtiyaçtan mahrum kalan insanlar, içme ve diğer ihtiyaçlarında kullanmak için temiz su bulamamanın sıkıntısını da yaşıyor.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle büyük acılar yaşan Suriyelilerin en fazla ihtiyaç duydukları temel ihtiyaçların başında ise gıda ve su geliyor.

İdlib kentinin farklı bölgelerinde derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, açılan kuyulardan ve tankerlerle taşınan sularla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

Yeterli ve temiz suya ulaşamamaları nedeniyle zor zamanlar yaşayan insanlar, bu nedenle yayılan hastalıklardan da mağdur oluyorlar.

Sarmada'da kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda yaşama tutunmaya çalışan Ruba Rahhal, 4 yıl önce eşi ve 5 çocuğuyla Han Şeyhun'dan İdlib'e geldiklerini belirtti.

Çadır kentte çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Rahhal, 'Burada birçok ihtiyaçtan yoksun yaşıyoruz. Evlerimizi, topraklarımızı bırakarak buralara geldik. Suyumuz çok az, ihtiyacımızı karşılamıyor. Yardım bekliyoruz.' diye konuştu.

Ruba Rahhal, sıcaklıkların yükseldiği bugünlerde en fazla suya ve gıdaya ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

- 'Suyun içinden kurtlar çıkıyor'

Fatma Buban ise çadır kette açılan kuyudan su ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlattı.

Ruban, kuyudan aldıkları suyun çok az aktığını ve çadır kentte bulunan 167 ailenin ihtiyacını buradan karşıladığını aktararak, 'Suyun içinden kurtlar çıkıyor. Sağlıksız koşullarda yaşıyoruz. Savaşın bir an önce bitmesini ve insanca bir yaşam sürmek istiyoruz.' dedi.

Abdulrahim Ebi Muhammet ise çadır kentlerde yazın sıcakta, kışın da soğukta yaşamanın çok güç olduğunu ifade etti.

Muhammet, çadır kentte yaşayan insanların temiz suya ihtiyaç duyduğunu ve su ihtiyacının yeterince karşılanamaması nedeniyle özellikle çocukların hastalandığını kaydetti.
Kaynak: AA