Ordu'daki FETÖ/PDY Davaları

Soruşturma kapsamında eski polis ile kafeterya işletmecisinin yargılanmasına başlandı Polislerden sorumlu olduğu iddia edilen sanığın da aralarında bulunduğu 8 kişi de ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 2 sanık ile yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık C.A, savunmasında, 20 yıllık meslek hayatında hiçbir terör örgütüne üye olmadığını öne sürdü.

Komiserlik görevini yürütürken açığa alındığını anlatan C.A, Bank Asya'da hesabının 17-25 Aralık sonrası da aktif olmasının araç geçişlerinde kullanılan kartla ilgili olduğunu savundu.

C.A, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'un telefonunda kullanılmasına ilişkin, 'Kurup kurmadığımı, indirip indirmediğimi hatırlamıyorum. Çok sayıda programı telefona indirmişliğim vardır.' dedi.

Kafeterya işletmecisi H.İ. ise 2012 yılında kayınvalidesinin vasıtasıyla çocuğunu örgüte müzahir okula kayıt yaptırdığını söyledi.

Kayıt günü okul bahçesinde kendisini pedagog olarak tanıtan birisi ile karşılaştığını anlatan H.İ, 'Bu şahıs çocuğum için yardım gerektiği hususlarda yardım edebileceğini söyledi. Ayrıca onun daveti üzerine 2012'de sohbetlere gitmeye başladım.' diye konuştu.

Sanık H.İ, cüzdanı içerisinde bulunan kağıtta yer alan birtakım rakamlara ilişkin, 'Yurtla ilgili ihtiyaçlar vardı ve bunların tutarıyla ilgili rakamlar kağıtta yer alıyordu.' ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, H.İ'nin tahliyesine, diğer sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- 'Bölgeci olarak toplantılara katılıyordu'

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla yargılanan 5'i tutuklu 8 sanık ise ikinci kez hakim karşısında savunma yaptı.

Ağrı'da tutuklu E.T, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla sanık M.P. hakkında tanık olarak beyanda bulunarak, 'Sanığı, 2011-2012 yılları arasında Ağrı'dan tanırım. O dönemde ilde dört tane bölge bulunuyordu. Bunlardan birisinde de kendisi sorumlu abiydi. Ben de örgüte müzahir yurtta çalışıyordum. O da bölgeci olarak toplantılara katılıyordu.' dedi.

Sanık M.P. de tanığı tanımadığını ve beyanını kabul etmediğini iddia etti.

Tutuklu E.Ş. ise 'Erdal' kod adıyla polislerle ilgilendiği ve onlara örgütün ele başı Fetullah Gülen'e ait kitap okuduğu yönündeki iddiayı reddetti.

Tutuksuz yargılanan Y.D, bir tanığın, kendisi hakkında 'Onun 'yakında güzel şeyler olacak' söylemini 15 Temmuz sonrası anlayabildik' şeklindeki beyanının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Y.D, çocukluğundan beri bir şarkıyı mırıldandığını ve bunu söylediğinde yanlış anlaşılmış olabileceğini savundu.

Önceki savunmalarına iştirak eden tutuklu sanıklar tahliyesini, diğer sanıklar da beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların bulundukları hallerin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA