Engelsiz Kafe, Çölyak Hastalarına Da Hizmet Veriyor

Sakarya Beyazay şubesi bünyesinde hizmet veren ve down sendromlu gençlerin çalıştığı Engelsiz Kafe'de gluten intoleransı olanlara da hizmet vermeye başlandığı bildirildi.

Türkiye Beyazay Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ferruh Kaledibi, yaptığı yazılı açıklamada, Çölyak'ın hekimler tarafından besinlerdeki buğday, arpa ve çavdarda bulunan gluten adlı bir proteine hassasiyet ile tanımlanan ve bağışıklık sistemiyle ilgili olan rahatsızlık olarak tanımlandığını belirtti.

Genetik özelliği olan bu hastalıkta öncelikle ince bağırsakta ciddi hasar oluştuğuna dikkati çeken Kaledibi, şunları kaydetti:

'Tedavisi ise oldukça basit, beslenme düzeninden glutenin kaldırılmasıyla sorun gideriliyor. 2 yıldan bu yana Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce'nin gayretleri ile kurulan Engelsiz Kafemizde bir süreden beri glutensiz menüler de çıkarmaya çalıştık. Gelen yoğun talep nedeni ile glutensiz menüleri sürdürülebilir olmasına çaba gösteriyoruz. Sakarya'daki çölyak hastalarımız gönül rahatlığı ile Engelsiz Kafemizden rahatlıkla yararlanabilir. '

Kaynak: AA