Bağımlılıkla Mücadele Sürüyor

Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulundaki 8 bakanlıktan biri olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik merkezleri, gençlik kampları ve yurtlardaki gençlere, gençlik çalışanlarına ve antrenörlere yönelik düzenlenen seminer, eğitim, program ve projelerle, bu mücadeleye destek vermeye devam ediyor Gençlerle en yoğun temas noktası olarak öne çıkan antrenörlerin eğitimine büyük önem veren Bakanlık, 7 bölgede toplam 1760 görevli antrenöre, Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Eğitimi aldırırken, 200 gençlik merkezi müdürü, Madde Kullanımı ile Mücadele Eğitimi programına dahil edildi Bakanlığın, halkın, özellikle de gençlerin uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda proje yürüten dernek ve vakıflara desteği artarak devam ederken, 14 ilde proje yürüten 16 dernek ve 4 vakfa, son iki yılda 1 milyon 726 bin TL maddi destek sağlandı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanlığındaki Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulunda yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençleri kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından uzak tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulundaki 8 bakanlıktan biri olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik merkezleri, gençlik kampları ve yurtlardaki gençlere, gençlik çalışanlarına ve antrenörlere yönelik düzenlenen seminer, eğitim, program ve projelerle, bu mücadeleye destek vermeye devam ediyor.

Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın 2. maddesinde belirtilen 'Toplumun Uyuşturucu ile Mücadeleye Katılımı' başlığı kapsamındaki çalışmalar çerçevesinde, gençlerin ve gençlik çalışanlarının bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve mücadelede aktif rol almalarının sağlanması için bir dizi program uygulanıyor.

Gençlerle en yoğun temas noktası olarak öne çıkan antrenörlerin eğitimine büyük önem veren Bakanlık, bu kapsamda 7 bölgede, toplam 1760 görevli antrenöre, Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliği ile Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Eğitimi aldırırken, 200 gençlik merkezi müdürü, Madde Kullanımı ile Mücadele Eğitimi programına dahil edildi.

- 1760 görevli antrenör, mücadele konusunda bilinçlendirildi

İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, Güney Marmara ve Kuzey Marmara'da 2015 yılında 1316, 2016'da ise 444 olmak üzere toplam 1760 görevli antrenör, mücadele konusunda bilinçlendirildi.

Ayrıca, sporcu, yönetici, spor yazarı, dizi ve sinema yapımcısı, sanatçılar ve akademisyenlerin katılımıyla mayıs ayında İstanbul'da, Uyuşturucu ile Mücadelede Önleme, Koruma ve Rehabilitasyon Çalıştayı düzenlendi.

'Maddeye Bağımlı Olma Bize Bağımlı Ol' projesi kapsamında, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle, dezavantajlı gençlere, geçen yıl eylül ayında Muğla Köyceğiz'de verilen eğitime ek olarak, Sağlık Bakanlığı, Kırşehir Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi' ile Ordu il Müdürlüğünce düzenlenen 'Beni de Geleneğini de Kurtar' projeleriyle de mücadeleye destek olundu.

Gençlik kamplarında bugüne kadar 95 binin üzerinde gence konu hakkında farkındalık eğitim verilirken, 'Şehirler ve Kültürler' projesi kapsamında madde bağımlılığı ile mücadele konusundaki eğitimlere yaklaşık 25 bin genç katıldı.

- Son iki yılda 1 milyon 726 bin lira maddi destek

Gençlik Projeleri Destek Programı ile uyuşturucu ile mücadele konusunda 2014'teki 122 projeye destek verildi.

Bakanlığın, halkın, özellikle de gençlerin uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda proje yürüten dernek ve vakıflara desteği artarak devam ederken, 14 ilde proje yürüten 16 dernek ve 4 vakfa, son iki yılda 1 milyon 726 bin lira maddi destek sağlandı. Verilen desteklerden, İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Van, Diyarbakır, Çankırı, Elazığ, Aksaray, Nevşehir, Bingöl, Hakkari, Malatya ve Bursa'da 54 bin 385 kişi faydalandı.

Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu ve Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, önleyici ve koruyucu faaliyetler gözetilerek, 81 ilde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri ile Gençlik Kampları başta olmak üzere, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda barınan yaklaşık 600 bin üniversite öğrencisine, uyuşturucu ile mücadele konusunda Yeşilay ve emniyet müdürlükleri ile iş birliği içerisinde seminerler, konferanslar, paneller, sempozyumlar ve eğitimler düzenlenmeye devam edilecek.
Kaynak: AA