DEÜ Uygulayıcı Ortak Oldu

Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Portalının (KÜSİP) uygulayıcı ortağı olduğu bildirildi.

DEÜ'den yapılan açıklamada Bakanlık tarafından, 2 Haziran'da Türkiye Biyoteknoloji Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde 'Ulusal Biyoteknoloji Çalışma Grubu' toplantısının yapıldığı aktarılarak, toplantıda KÜSİP'in tanıtıldığı, biyoteknoloji alanında ilk pilot uygulamanın DEÜ ile yapılmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, toplumların gelişmesi ve refah seviyesinin artmasındaki önemli etkenlerden birinin de bilimsel ve teknolojik gelişmeler olduğunu ifade ederek, şunları belirtti:

'Kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinde önemli bir kilometre taşı niteliğinde olan KÜSİP, Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara ve bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişiminin sağlanmasını amaçlıyor. Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olarak KÜSİP'e destek vereceğiz. DEÜ'nün sahip olduğu tecrübe, kamu kurumlarına, girişimcilere ve sanayicilere ülkemizi bir adım ileriye taşıyacak gücü verecektir. Birçok önemli disiplinin bir araya geldiği bir ortaklıkta DEÜ olarak örnek bir çalışma yürüteceğiz.'

- KÜSİP hakkında

Açıklamaya göre, KÜSİP'e biyoteknoloji alanında araştırmacılar, fon sağlayıcılar, ulusal ve uluslararası kurumlar girebilecek. Portalda akademisyenler, biyoteknoloji alanındaki yeni gelişmeleri, Ar-Ge merkezlerini, istatistikleri ve laboratuvar altyapılarını görebilecekler. Yayın arama noktasında da KÜSİP geniş bir veri tabanı sunacak. Proje geliştirmek isteyen akademisyenlere fon sihirbazı ile fon sağlanacak. Ayrıca kullanıcıların portala erişebilmesi için mobil uygulamalar hazırlandı.

Kaynak: AA