Minikler 500 Kilo Kapak Topladı Sandalye Bağışında Bulundu

İstanbul’da okullarında başlayan kampanya ile 500 kilo kapak toplayan minik öğrenciler, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Minikler verdikleri sosyal mesajla da, “Özel hissettirebilmek için lütfen sizde kapak getirin” dediler

Minikler 500 Kilo Kapak Topladı Sandalye Bağışında Bulundu
Türkiye’de bitti zannedilen ancak toplanan kapaklar karşılığında devam eden tekerlekli sandalye bağışına bir destek de miniklerden geldi. Biltes Koleji öğrencileri, Omurilik Felçlileri Derneği ile yürüttükleri kampanya ile hem tatlı bir rekabet yaşadılar hem de sosyal mesaj veren bağışta bulundular.

Kampanyaya destek de çocuklar ilk sırada

Geçirdiği trafik kazası sonrasında tekerlekli sandalyeye mahkum olan Türkiye Omurilik ve Felçliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya, “ Bir trafik kazasından sonra omurilik felci oldum. Bu yüzden tekerlekli sandalyenin değerini önemini çok iyi biliyorum. Biltes Kolejiı bir tekerlekli sandalye kadar kapak topladılar. Çocuklar bu konuda çok heyecanlı bunun farkına varanlar çevresinde bulunanları bilgilendiriyor” dedi.



“Amaç İnsanlık bilinçlendirme”

Biltes Koleji Halkla İlişkiler koordinatörü Leyla Akın da çeşitli kampanyaların yanı sıra kapak toplama kampanyasına da destek verdiklerini anlatarak; “ Bizim desteklediğimiz projelerden bir tanesi de mavi kapak kampanyasıydı. Omurilik Felçlileri Derneği ile iletişime geçtik. Biz öğrencilerimize duyuruda bulunduk ve okulumuzun girişinde bir köşe hazırladık. Öğrencilerimizi gruplara ayırdık. Kampanya okul içerisinde o kadar büyüdü ki artık öğrenciler ellerinde damacana dolusu kapaklarla geldiler. Amacımız felçli hastalara destek olmak. Bunu okul olarak değil tüm insanlık adına bilinçlendirmek gerekiyor” diye konuştu.



500 kilo toplandı

Öğrencilerden Ece Şimşek de kampanya süresince hem kendisinin hem de arkadaşlarının ailelerini uyararak ev ve iş yerlerindeki kapakları kendilerine getirmelerini istediklerini belirtti.

Şimşek; “ Bu proje ile 500 kilo kapak toplamayı başardık. Kapak toplayabilmek gerçekten çok basit bir şekilde gerçekleşebiliyor. Kapak toplama üzerine projeler yapmaya çalıştım. Bunlardan bir tanesi de babamla konuşarak ondan iş yerindeki kapakları getirmesini istedim. İş yerinden de destek alarak bol bol kapak biriktirmiştim. Bunun gibi oturduğunuz çevredeki , apartmanlarda komşularınızdan isteyebilirsiniz. Kapak toplamak isterseniz çok fazla yöntem var yeter ki isteyin” dedi.

Küçük kız ayrıca konuşmasında verdiği mesajla da çağrıda bulundu: “ Bazı insanlar bizim gibi şanslı olmaya bilirler. Yürüyemeyebilir veya koşamayabilirler bu gibi insanları daha özel hissettirebilmek için lütfen sizde kapak getirin.”
Kaynak: İHA