Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis Belediyesince halkın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun pekişmesi amacıyla kurulan iftar çadırı, vatandaşlardan yoğundan ilgi görüyor.

Belediye tarafından ramazan için Gökmeydan'da kurulan çadırda, her gün yaklaşık bin 500 kişiye sıcak yemek ikram ediliyor.

İftar öncesi bir araya gelen vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim ve ilahi dinletilerinden sonra dualar eşliğinde iftarlarını açıyor.

İftar çadırına gelemeyen yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlara belediye ekiplerice evlerine servis yapılırken iftar sonrası çocuklara da patlamış mısır dağıtılıyor.

Etkinlikler kapsamında belediye tarafından davet edilen ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül, Gökmeydan'da kurulan platformda vatandaşlara Türkçe ve Kürtçe ilahiler söyledi.

Ayrıca yine etkinliklerde çocuklar için de 'Hacivat Karagöz' oyunu sahnelendi.

Şemsi Bitlis İlkokulu öğrencileri için sahnelenen oyun, Bitlis Belediyesi toplum merkezinde gerçekleştirildi.

- Adilcevaz'da elektrik kesintisi

Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ), onarım, bakım ve yatırım tesislerinin devreye alınması nedeniyle Adilcevaz ilçesine elektrik verilmeyeceğini açıkladı.

Açıklamada, 3 Haziran tarihinde 08.00-12.00 saatlerinde Harmantepe ve Karşıyaka grubuna elektrik verilmeyeceği belirtildi.

Kaynak: AA