Başkan Türel, Kaş'ta Düzenlenen İftara Katıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Kaş'ta yaklaşık 272 milyon liraya yakın bir yatırımdan bahsediyoruz. Bunlar projeleri başlayan ve devam etmekte olan çalışmalarımız'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş ilçesindeki vatandaşlarla iftar programında bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaş'ın Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen iftar programına, Başkan Türel, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Türel, tüm engellere rağmen her yerde ilklere imza atarak Antalya'yı tüm ilçeleriyle yükseltmek için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Türel, Kaş'ta yıllardır çözüm bekleyen sorunları ortadan kaldırdıklarını belirterek, 'Kaş'ta yaptıklarımız ortada. Terminal alanında çok güzel bir proje gerçekleşecek. Danışma, bekleme salonu, güvenlik, turist danışma ofisi, polis, zabıta, emanet, otopark, her şeyiyle fevkalade çağdaş bir terminal Kaş'ta hizmete girecek. Yaklaşık 8 milyon liralık bir yatırımla bunu gerçekleştireceğiz.' dedi.

Turizmde olduğu kadar tarımda da Kaş'ın çok ciddi bir potansiyeli sahip olduğunu vurgulayan Türel, 150 milyon değerindeki Antalya'nın en büyük toptancı halini Kaş'a yapacaklarının müjdesini verdi.

Türel, doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olan Çukurbağ Yarımadası'nda da altyapı çalışmalarının tamamlanacağını kaydederek, 'Çukurbağ Yarımadası'nda kanalizasyon çalışmalarına turizm sezonu sonuna kadar ara verildi ama sezon bitsin, ekim ayında yeniden başlarız. Kaş Çukurbağ'daki kanalizasyon çalışmasını da tamamlayacağız ve o güzelim yarımadamızı da bir altyapı riskinden kurtaracağız.' dedi.

Kaş'ta 3 yılda tamamlanan ve devam eden projelerin yaklaşık 272 milyon değerinde olduğuna dikkati çeken Türel, şunları dile getirdi:

'Şöyle alt alta topladığımızda Kaş'ta yaklaşık 272 milyon liraya yakın bir yatırımdan bahsediyoruz. Bunlar projeleri başlayan ve devam etmekte olan çalışmalarımız. Kaş'ımıza helali hoş olsun, feda olsun. Kaşlılar her şeyin en güzeline layıktır. Bunların hepsi sizin için, bu hizmetlerin gerçek mimarları sizlersiniz. Sizler bizleri desteklemeseydiniz, bu görevlere getirmeseydiniz, acaba bu hizmetler olur muydu? Geçmişte 5 yıllık ara verdiğimizde Antalya'da maalesef hizmet adına hiçbir şey olmadığını hep birlikte gördük. İşte sizin dualarınız ve desteklerinizle bugün bu hizmetleri yapabiliyoruz. Kaş’ta yaptığımız bütün hizmetlerde bize verdiğiniz destekler ve gösterdiğiniz sabırdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.'

Türel, konuşmasının sonunda şehit ve gezileri de unutmadıklarını belirterek, onlara minnet borçlu olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA