24. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru

Bu yıl 1117 Eylül tarihleri arasında yapılacak festival kapsamında Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması düzenlenecek.

Bu yıl 11-17 Eylül tarihleri arasında 24'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması'nın yapılacağı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması, Adana Film Festivali’nde ilk kez yer alacak.

Jürisi çocuklardan oluşacak yarışmada, üyeler çalışmalarına başlamadan önce bir dizi eğitimden geçecek.

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması’nda 15 film yarışacak. Yarışma kapsamında 5 filmden oluşan özel gösterim bölümü de Adanalılar ve sanatseverlerle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Uluslararası Adana Film Festivali'nin içeriğinin bu yıl daha da zengin hale geleceğini belirtti.

Çocukların ve gençlerin sinemayla ilgili vizyonlarının geliştirilmesini hedeflediklerini aktaran Sözlü,'Çocuk ve gençlerin yeni filmlerle tanışması, hem kendilerini daha iyi tanıyabilmeleri hem de dünya algılarının farklılaşması ve renklenmesi adına çok önemli. Çocukların küçük yaştan itibaren farklı kültürlere ait filmleri izlemeleri, onların değişik yaşamları ve kültürleri algılamaları için iyi bir fırsat.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA