Afganistan 15 Milyon Dolarlık Projeye İmza Attı

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Kentsel Gelişim ve İskan Bakanlığı ve tasarım şirketi “ Khatib Alami” arasında 15 milyon değerinde anlaşmaya imza atıldı.

Kentsel Gelişim ve İskân Bakanı Said Mansoor Nadiri yaptığı açıklamada bakanlıklar ve diğer hükümet kurumları için yeni hükümet binasının Dar-ul-Aman bölgesinde kurulacağını açıklayarak, “Khatib Alami” şirketiyle 15 milyon değerinde 2 yıllık anlaşmaya imza attıklarını belirtti.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen imza törenine Kentsel Gelişim ve İskan Bakanı Said Mansoor Nadiri’nin yanı sıra “Khatib Alami” şirketi Başkanı Ramazan Alharb, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai de katıldı.

İmzalanan anlaşmayla kabilin şehir merkezinde bulunan bakanlıklar şehrin Dar-ul-Aman bölgesine taşınacak. Kentsel Gelişim ve İskân Bakanı Said Mansoor Nadiri bu taşınmanın amacının sürekli artan nüfus, yoğun trafik ve güvenlik sorunları nedeniyle vatandaşların sıkıntılarını gidermek için gerçekleştirdiklerini belirtti.

Nadiri, Cumhurbaşkanlı Sarayı’nda düzenlenen törende hükümet binasının yapımına ilişkin planlar hakkında da bilgi verdi. Yeni binanın tasarımı için Afgan Hükümeti ve “Khatib Alami” şirketi arasında anlaşma imzalandığını belirtti.

“Khatib Alami” şirketi yeni binanın ana binanın hazırlanması ve tasarım hakkında Kentsel Gelişim ve İskan Bakanlığı ile işbirliği yapacağını belirtti.

Kaynak: İHA