TİKA, Lübnanlı Siyasetçi Ve Din Adamlarını İftarda Buluşturdu

TİKA, Lübnan'daki siyasetçi, din adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini iftar programında buluşturdu.

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'daki Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri (STK), siyasetçiler ve din adamlarını iftar programında buluşturdu.

Trablus'ta bir restoranda gerçekleştirilen iftar programına, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt, Lübnan'ın Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el-Merabi, Başbakan Saad Hariri'nin temsilcisi ve milletvekili Semir el-Cisr, Lübnan Yardım Yüksek Kurulu Başkanı Tümgeneral Muhammed Hayr'ın yanı sıra Trablus'taki Müslüman ve Hristiyan din adamları ile Türkiye ile iş birliğinde olan dernekler katıldı.

İftar programına katılan herkese teşekkür eden TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Küçükkurt, TİKA Başkanı Serdar Çam'ın iyi dilek mesajını iletti.

TİKA'nın 54 ülkede ofisi bulunduğunu ve yüzün üzerinde ülkede, 5 kıtada faaliyetleri bulunan bir kurum olduğunu söyleyen Küçükkurt, Lübnan'da da çeşitli alanlarda projeler ürettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Erciyes ise, Türk - Lübnan ilişkilerine önem verdiklerinin altını çizerek sözlerini şunları kaydetti:

'Lübnan'ın istikrarı, güvenliği ve refahı Türkiye'nin de istikrarıdır. Bu çerçevede Lübnan ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz. TİKA, Lübnan'da uzun süredir faaliyet gösteriyor. TİKA, bugüne kadar 80'e yakın proje yaptı. Bu projelere devam edeceğiz. Mübarek ramazanın Lübnan'a ve tüm bölgeye barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum.'

Programa katılanlara TİKA'yı anlatan ve faaliyetleri hakkında bilgi veren kısa bir tanıtım videosu izletildi.

Kaynak: AA