Kayseri Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu

Örgüte finans sağladıkları iddiasıyla Kayseri, İstanbul, Adana ve Samsun'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 5'i adliyeye sevk edildi.

Kayseri merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 12 zanlıdan 5'i adliyeye sevk edildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, örgüte finans sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen A.D, L.S, M.E, M.G. ve M.K. adliyeye sevk edildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki soruşturmada, örgütün yurt dışındaki kuruluşlarına Bank Asya şubelerinden yüklü miktarda para transferi yaparak FETÖ'ye finans sağladıkları iddiasıyla 35 kişi hakkında işlem başlatılmıştı. Zanlılardan 19'unun, 17-25 Aralık süreçleri ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası örgütün merkezinden aldıkları talimat doğrultusunda yurt dışına kaçtıkları tespit edilmişti.

Kayseri, İstanbul, Adana ve Samsun'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, A.S, H.B, M.Y, R.E, N.E, S.G, A.K, A.D, L.S, M.E, M.G. ve M.K. gözaltına alınmıştı. Zanlılardan A.S, H.B, M.Y, R.E, N.E, S.G. ve A.K. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, birinin ise başka suçtan cezaevinde olduğu belirlenmişti.

Hakkında yakalama kararı bulunan F.Ç'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA