İzmir'de Kültür Sanat

31. Uluslararası İzmir Festivali'nde bu hafta dünyaca ünlü piyanistler Fazıl Say ve Pawel Kowalski konser verecek

Uluslararası arenada Türkiye'yi temsil eden besteci ve piyanist Fazıl Say ile Polonyalı piyanist Pawel Kowalski Uluslararası İzmir Festivali kapsamında kente gelecek.

Efes Antik Tiyatro'da 20 Haziran'da düzenlenecek konserde Fazıl Say'a Şef Ola Rudner'in yönetiminde Viyana Oda Orkestrası eşlik edecek.

Konserde Beethoven'in 'Coriolon', Mozart'ın 'No 12 La Majör piyano konçertosu' ve Mendelssohn - Bartholdy'nin '4 numaralı İtalyan senfonisi' adlı eserler seslendirilecek.

Festival kapsamında bu hafta Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu ve Piyanist Pawel Kowalski de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde konserler verecek.

Şef Halil İbrahim Yüksel yönetiminde Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu, '14. Yüzyıldan 19. Yüzyıla Klasik Türk Müziğinde Fasıl' konseriyle sanat müziği sevenlere hitap edecek.

Osmanlı döneminden bugüne birbirinden farklı klasik eserlerin seslendirileceği konser, 21 Haziran'da saat 21.00'de başlayacak.

Müzik eleştirmenleri tarafından Polonya'nın çok yönlü piyanisti olarak anılan Pawel Kowalski de festivale dünya klasikleri repertuvarı ile renk katacak.

Mozart, Chopin ve Beethoven gibi sanatçıların eserlerinin seslendirileceği konser 22 Haziran'da saat 21.00'de başlayacak.

Yağlı boyadan, sulu boyaya, fotoğraftan desen çalışmalarına kadar bir yıl boyunca sergilenen eserlerden seçmeler, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi Atölyeleri Yılsonu Karma Sergisi'nde, İzmir Resim Heykel Müzesi'nde 30 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Yıldanur Ketenci'nin 'Mühürlü Zamanlar' heykel sergisi, Galeri A'da 27 Haziran'a kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: AA