Can Dündar'a Kurdurulan Türkiye Aleyhtarı İnternet Sayfasında İsyan

Almanya'da Türkiye aleyhtarı yayınlar yapan 'ozguruz.org' adlı internet sayfasında çalışan Hayko Bağdat, sitenin sahibi Alman patronunu emek hırsızlığıyla suçladı Bağdat, sitenin genel yayın yönetmeni olan Can Dündar'ı da kendilerine sahip çıkmamakla eleştirdi

Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a Almanya'da kurdurulan Türkiye aleyhtarı 'ozguruz.org' adlı internet sayfasının patronunun emek hırsızlığı yaptığı, Dündar'ın ise çalışanların haklarını koruyamadığı iddia edildi.

Sitede çalışan gazeteci Hayko Bağdat, bir sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada, istifa ettiğini belirterek 'Can Dündar ile birlikte kurduğumuz Özgürüz macerasından ayrılıyorum. 10 gün önce yazdığım istifa gerekçem, sitedeki mektup serisi formunda aşağıdadır.' ifadesini kullandı.

- 'Alman patrondan it muamelesi gör'

Ozguruz.org sayfasını bünyesinde bulunduran Correctiv adlı araştırma şirketinin Alman patronunun emek hırsızlığı yaptığını kaydeden Bağdat, ofiste bir çalışanının 6 aydır 7 gün 24 saat çalışmasına rağmen, 'Alman patrondan it muamelesi gördüğünü, kendine et alamadığını, sonra da ofiste bayıldığını' yazdı.

Bağdat, Can Dündar'ı da çalışanların haklarını korumamakla suçladı.

- Alman patron David

Ofiste Ulaş adında bir çalışanın bayıldığı, yere düşerken de tutunduğu 'dev ekran TV'nin altında kaldığını anlatan Bağdat, Alman patronun çalışandan ziyade aletlere üzüldüğünü, hastanede ise acil servisin önünde 150 dakika beklemelerine rağmen ilgilenilmediğini anlattı. Bağdat, 'Can Abi yetişti imdadımıza. 'Abi' dedim, Bu David (Alman patron) denen herif aramış Margarita'yı. Çocuk nasıl diye sormadan, 'Sorarlarsa freelans çalışıyor deyin. Sigortası öder masrafları zaten' deyip kapatmış.' şeklinde tepkisini dile getirdi.

- 'Hani sosyal devlet falan ya buralar'

Hastanede altı saat geçirmelerine rağmen röntgen bile çektiremediklerini yazan Bağdat, 'Hani sosyal devlet falan ya buralar.' diyerek Almanya'ya tepki gösterdi. Alman yetkililerinin yazıyı okuyup kendisini araması durumunda, 'ortak kuruluş Correctiv'in nasıl taşeron işçi çalıştırdığını, nasıl emek sömürdüğünü, iş cinayeti konusunda ne kadar hassas olduğunu ve sigortanın neden önem taşıdığını anlatabileceğini' ifade etti.

- 'İki aydır maaşlar yatırılmıyor'

Ofiste çalışan başka bir kişiye son iki aydır maaş ödenmediğini, önceki maaşlarının da eksik yatırıldığını anlatan Bağdat, bu durumdan şikayet eden çalışana Alman patronun 'ağzından tükürükler saçarak freelans çalışmak ne demek bilmen lazım' dediğini kaydetti.

- 'Can Dündar da kabahatli'

Can Dündar'ı da suçlayan Bağdat, 'Özgürüz hikayesinin galiba bittiğini' belirterek '(Can Dündar) David'e 'yeter lan' diyemediği için ayıp etmiştir. 'Biz senin gibi adamlarla mı AKP'yi devireceğiz. Sen önce çalışanının canına üzül yabani' diyemediği ve bana da dedirtmediği için kabahatlidir.' değerlendirmesini yaptı.

Ozguruz.org sayfası Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliğinde 27 Ocak’ta Almanya'da yayına başlamıştı.

Kaynak: AA