Tatvanlı Kıbrıs Gazilerinin Kıbrıs Ziyareti

Tatvan Kaymakamlığı, 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan, ilçedeki 16 gaziyi Kıbrıs gezisine götürdü.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede ikamet eden Kıbrıs gazileri, 43 yıl sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giderek anılarını tazeledi.

Gaziler, Barış Harekatı sırasında geri çekilen Rum cuntası askerlerince, yüzlerce vatandaşın katledildiği, toplu olarak gömüldüğü 'katliam çukuru' olarak anılan yerleri ve şehitlikleri gezerek dua etti.

Kıbrıs'ın tarihi ve turistik yerlerini de gezen gaziler, rehberlerden de gezdikleri yerler hakkında bilgi aldı.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gaziler için anlamlı bir gezi programı düzenlediklerini söyledi.

Bu tür organizasyonların devam edeceğini belirten Özkan, şunları kaydetti:

'Tatvan Kaymakamlığı olarak gazilere her zaman büyük önem verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Kahraman gazilerimiz, Kıbrıs Barış Harekatı'nda da görevlerini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Gazimağusa, Lefkoşa ve Girne olmak üzere 3 gün süren gezimizde, gazilerimizin o heyecanlarını, mutlulukları bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Çok güzel ve anlamlı bir çalışmayı hayata geçirmiş olduk. Kıbrıs'ın ruhunu gezimizle ve gazilerimizin bizlerle paylaştıkları anılarıyla bir kez daha yaşadık.'

Düzenlenen program için gaziler adına Kaymakam Özkan'a teşekkür eden Muharip Gaziler Derneği Tatvan Şube Başkanı Muhittin Karatay ise, 'Barış Harekatı'ndan sonra gazi arkadaşlarımızla birlikte Kıbrıs'a gitmemiz bir hayaldi. Sayın Kaymakamımız bizlerin hayalini gerçeğe dönüştürdü. 43 yıl sonra gittiğimiz Kıbrıs'ta yaşadığımız duyguların tarifi mümkün değil.' ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA