Konyaaltı'nda Köyüm Bisiklete Biniyor Şenliği

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen, 'Köyüm Bisiklete Biniyor Şenliği'nde 7'den 70'e yüzlerce kişi bisiklete bindi.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konyaaltı Bölgesi Sürdürülebilir Eko-Turizm Projesi kapsamında düzenlenen Köyüm Bisiklete Biniyor Şenliği'nin üçüncüsü bisikletseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Otomobil ve motosikletli jandarma ekiplerinin gözetiminde, Çakırlar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'ndan başlayan etkinlikte köylüler, profesyonel bisikletçilerle birlikte davul zurna eşliğinde pedal çevirdi.

Antalya Bisiklet Platformu çatısı altında birleşen bisiklet gruplarının da katıldığı etkinlikte 350 bisikletsever yaklaşık 10 kilometrelik parkurda finişe ulaşmak için pedal çevirdi. Bisikletiyle yerini alan 5 yaşındaki Selen Kıpış, etkinliğin en küçük üyesi oldu.

Çakırlar, Zümrüt, Karaçay, Bahtılı, Karatepe, Kır, Gökçay, Çamlıbel, Dağ ve Doyran mahallelerinden geçen ve Gökçam İlkokulunda son bulan parkuru başarıyla tamamlayan bisikletçilere, mahalle sakinlerinin hazırladığı pişi ve keşkek ikram edildi.

İkram sonrasında gerçekleştirilen çekilişle de 10 yeni bisiklet şanslı isimlere teslim edildi. Bisiklet ve bisiklet aksesuarı gibi birçok hediyenin dağıtıldığı çekiliş sonrasında ise yöresel sanatçı Ayşe Atlı mini bir konser verdi.

Kaynak: AA