AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 79. danışma meclisi toplantısı düzenlendi.

İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu sonuçlarında Tükiye genelinde Afyonkarahisar’ın iller arasında 23. sırada olduğunu söyledi.

'Afyonkarahisar'da 501 bin 742 seçmenden, oy kullanan 446 bin 104 vatandaşın yüzde 64,56 oranında, yani 281 bin 392 tane evet oyu çıkmış durumda' diyen Yurdunuseven, 'Afyonkarahisar'da evet oyları hayır oylarından yüzde 29,12 fazla sayısal olarak da 126 bin 939 fazla evet oyu var. Öncelikli olarak tüm Afyonkarahisar'a bu göstermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Tüm Türkiye içerisindeki oy oranına bakıldığında ise Afyonkarahisar'ın 23. sırada yer aldığını kaydeden Yurdunuseven, şöyle konuştu:

'51 tane büyük şehri ayıracak olursak şehirlerarasında 15. sırada yer alıyor. Bu da çok önemli bir sıra. İlçeler olarak bir ilçemiz hariç 17 ilçemizde de evet oyu çıktı. Anayasa değişikliği oylaması sonrasında 3 tane madde hemen yürürlüğe girecek. İlk olarak partili Cumhurbaşkanı sistemi uygulamaya geçti ve çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız, doğal liderimiz, kurucu başkanımız, partisine, yuvasına, nerede kalmıştık diyerek geldi ve tekrar partimize üye oldu. 21 Mayıs'ta yapılacak olan olağanüstü kongre ile de kendisini tekrar Genel Başkan olarak göreceğiz.'

Toplantıya, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Salih Sel ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA