Elazığ'da 595 Kişi Hakkında FETÖ Davası Açıldı

Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bin 561 kişi hakkında örgüt üyeliğinden soruşturma yapıldığını bunlardan 482 kişinin tutuklandığı belirten Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, iki farklı ağır ceza mahkemesinde bu kişilerden şuana kadar 595’i hakkında dava açıldığını bildirdi.

Elazığ'da 595 Kişi Hakkında FETÖ Davası Açıldı
15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi sonrasında yapılan soruşturmalarla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, bilgi verdi.

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY mensuplarınca yapılan darbeye teşebbüs eyleminden sonra bu güne kadar bin 561 kişi hakkında terör örgütü üyesi olmaktan dolayı soruşturma yapıldığını aktaran Başsavcı Habib Korkmaz, "Bu kişilerden 12’si göz altında, 482 kişi tutukludur. 332 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştır. Soruşturma kapsamında 94 şüpheli ise yakalama emri ile aranmaktadır. Soruşturması tamamlanan 595 şüpheli hakkında FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmaktan dolayı Elazığ 2. ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerine kamu davası açılmıştır" dedi.



Yargılaması yapılan 29 sanık ceza aldı

Soruşturmalar kapsamında 139 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildiğini de ifade eden Başsavcı Korkmaz, "359 şüpheli hakkında ise başka yer cumhuriyet başsavcılıklarına yetkisizlik kararı verilmiştir. Elazığ 2.Ağır Ceza Mahkemesince yargılamaları yapılan 31 sanık hakkında yetkisizlik, 29 sanık hakkında mahkumiyet, 4 sanık hakkında ise beraat kararı verilmiştir" diye konuştu.

Korkmaz, soruşturma ve kovuşturmaların titizlikle, hak ve adalet çerçevesi içinde yürütüldüğünü de kaydetti.

Kaynak: İHA