Beyoğlu'nda Sokaklar İftar Sofraları İle Şenleniyor

Beyoğlu Belediyesi tarafından Fetihtepe Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşlarla birlikte orucunu açan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Son dönemlerde memleketimizin başından ne felaketler geçti. Ama bizler her defasında biz birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız dedik. O birlikteliği ve kardeşliği bize en iyi anlatan bu sofralardır” dedi.

Beyoğlu'nda Sokaklar İftar Sofraları İle Şenleniyor
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Beyoğlu’nda sokaklar vatandaşların buluşma noktası oldu. Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallelerde geleneksel iftar sofraları kuran Beyoğlu Belediyesi, gönül sofralarını bu kez Fetihtepe Mahallesi’nde kurdu. Özgül ve Keskin Sokak’ta kurulan iftar sofraları binlerce kişiyi bir araya getirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Avukat Harun Muş’un da katıldığı sokak iftarında ilahi müzik dinletisi eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte hep beraber oruçlarını açtı.

"Asıl maharet aynı sofrada buluşabilmektir"

İftar öncesinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Demircan, "Ramazan ayı dolayısıyla kurduğumuz iftar sofralarında hep beraberiz. Ekmeğimizi bölüşüyoruz, hurmalarımızı bölüşüyoruz, kardeşliğimizi bölüşüyoruz. Son dönemlerde memleketimizin başından ne felaketler geçti. Ama bizler her defasında birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız dedik. O birlikteliği, o kardeşliği bize en iyi anlatan bu sofralardır. Bölüşmek her şeyin esasıdır. Hayatı bölüşmeden mutluluk ve güzellik olmaz. Asıl maharet hiç kimsenin birbirinin altını oymadan aynı sofrada buluşabilmesidir. Biz de Ramazan ayını fırsat bilip insanlarımıza bu kardeşliği anlatmak için buradayız. Bu sokaktaki şu güzellik de bu kardeşliği gösteriyor. Bugün hep birlikte bu sokağı anlamlandırıyoruz. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim eylesin" dedi.

Beyoğlu Belediyesi sokak iftarlarının yanı sıra her gün Taksim Meydanı ve Hasköy sahilde kurduğu iftar sofralarıyla da binlerce vatandaşı aynı sofra etrafında buluşturuyor. Vatandaşlar iftar yemeğinin ardından alanlarda kurulan sahnelerde sergilenen tasavvuf musikisi dinletileri ve birbirinden güzel gösterilerle unutulmaz bir Ramazan akşamı geçiriyor. Çocukların da unutulmadığı etkinliklerde çocuklar aileleriyle birlikte düzenlenen yarışmalara katılarak keyifli dakikalar geçiriyor. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Ramazan etkinlikleri Ramazan ayının sonuna kadar devam edecek.
Kaynak: İHA