Besni'de Bilgi Yarışmasının Şampiyonu Mustafa Baba İlkokulu Oldu

Adıyaman’ın Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 4. sınıflar 2. Geleneksel Bilgi Yarışmasında Mustafa Baba İlkokulu birinci oldu.

Besni'de Bilgi Yarışmasının Şampiyonu Mustafa Baba İlkokulu Oldu
Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bağlı 70 okul öğrencilerinin katıldığı eleme, yarı final ve final olarak yapılan yarışmada finale en son 6 okul kalarak final müsabakası gerçekleştirildi.

Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapılan finale Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, Besni İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Sertpolat ve Bayram Canlı katıldı.

70 okul arasından İlk altı okul arasına girmeyi başaran okul öğrencilerinden kıyasıya mücadelenin sergilendiği final müsabakası Mustafa Baba İlkokulu birinci, Aktepe İlkokulu ikinci, Şehit Bekir Oruçtutan İlkokulu üçüncü oldu. Yarışma finalinin sonuçlanmasının ardından konuşan Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, "Geçen yıl ilk olarak başlattığımız ve bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz yarışmamız sayesinde ilkokul öğrencilerimizin çalışma azminin gözlerinden okunduğunu görebiliyoruz. Gayet hoş bir rekabet içerisinde geçen bu yarışma finali için öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Birinci olan öğrencilere hediye ve madalyalarını takdim eden Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer ise, “Bugün 70 okulun mücadelesi sonucu, ilk altıya giren öğrencilerimizin mücadelesini izledik. Gerçekten heyecan verici bir yarışmaydı. Birinci olan okulumuzu, ikinci, üçüncü ve finalist olan diğer okullarımızı da tebrik ediyorum. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki ikinci olan okulumuz birleştirilmiş sınıflı ilkokulumuz olan Aktepe İlkokulu onları bir kez daha tebrik ediyorum. Bu anlamlı yarışmayı hazırlanmasında emeği geçen başta ilçe milli eğitim müdürümüz olmak üzere şube müdürlerimize, teknik alt yapısından ve sunumundan sorumlu olan arkadaşlara okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA