Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi'nden Mobilya Ve Endüstriyel Sergi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesince mobilya ve endüstriyel tasarımların yer aldığı sergi açıldı.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, fakültedeki serginin açılışında, Yunus Emre'nin ''Bu kapıdan eğri odun bile giremez'' sözünü hatırlatarak, kapı önünde 4 adet eğri odun, arkasında ise 4 adet düz odun olduğunu belirterek, eğitim anlayışlarını serginin girişindeki kapı modeliyle anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Fakültede 200 öğrenci ve 19 öğretim üyesinin bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Yılmaz, ''Artık bizim hedefimiz Türkiye çapında büyük bir fakülte haline gelebilmek ve sesimizi tüm dünyaya duyurabilmek. Temel amacımız, ürünlerimizle ülkemiz ekonomisine, sanatına, kültürüne, gelişimine büyük destekler vermek. Üniversitemiz, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ile imzaladığı işbirliği protokolü var. Protokol çerçevesinde mobilya sanayine destek oluyoruz.'' dedi.

Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kadir Sevim de sergide öğrencilerin uygulama sırasında ortaya çıkardıkları 500'e yakın eserin yer aldığını bildirdi.

Kaynak: AA