Torunlarına ÇATOM Sayesinde Bakıyor

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 3 torununa bakan ancak kocasından kalan emekli maaşıyla geçinemeyen Besire Güldalı, Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde düzenlenen kurslardan öğrendiklerini gelir kapısına dönüştürdü.

Torunlarına ÇATOM Sayesinde Bakıyor
Çermik ilçesinde ikamet eden Besire Güldalı (65), Konya’da yaşarken 25 yıl önce vefat eden kocasının ardından tek başına yaşamaya başladı.

Kocasının emekli maaşıyla geçinen Güldalı, çocuğu boşanınca üç torununa da bakmaya başladı.

Geçinemeyen Güldalı, ÇATOM’un açtığı kurslara yazıldı. Yaptığı el işlerini satarak kendisine ek gelir sağlayan Güldalı, yaptığı bu işin aynı zamanda kocasından sonra yaşadığı yalnızlığı unutturduğunu söyledi.

Güldalı, “3 torunuma bakıyorum. Onlara kazak, yelek gibi giyecekler de işledim. Üç tane torunumla idare ediyoruz. El işi yapıp eve katkıda bulunuyorum. Tek başıma mücadele ediyorum. Yine de buna da şükürler olsun. Şekeri düşün, zeytini düşün, odunu, kömürü düşün, çocuklarından ayrısın, hepsi uzakta onların hasretliği de var. Hocamız geldi, rica etti. ‘Gel yazıl, ferahlarsın’ dedi.

Ben de geldim ve memnunum. Benim durumda olanlar çalışsınlar. Evde boş oturmasınlar. Hem ekmek parası kazanıyorsun hem arkadaş ediniyorsun. Herkesten bir şeyler öğreniyorsun. Küçük yaştakilerden de bir şeyler öğreniyorsun. Yalnızlığımızı gideriyor” dedi.

Kaynak: İHA