Kocaeli Ticaret Odası Eski Başkanı Murat Özdağ FETÖ'den 2'İnci Kez Hakim Karşısında

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı iken gözaltına alınıp tutuklanan Murat Özdağ bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Kocaeli Ticaret Odası Eski Başkanı Murat Özdağ FETÖ'den 2'İnci Kez Hakim Karşısında
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonları kapsamında geçtiğimiz aylarda gözaltına alınıp tutuklanan Kocaeli Ticaret Odası eski Başkanı Murat Özdağ bugün 2’inci defa hakim karşısına çıktı. Kocaeli Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya sanık Murat Özdağ, avukatı Ersayın Işık ve Özdağ’ın yakınları katıldı.

Sanık Murat Özdağ savunmasında, "Benim FETÖ’ye finansal destek sağladığım iddia eden Y.K’yı tanımıyorum. Kazanç ve gelirlerimin nasıl olduğu çok açıktır. Beyanları kabul etmiyoruz. Kandıra Gıda OSB’nin yönetim kuruluna katılmam yatırımcı bir iş adamı olduğum içindir. Bu dernek hiçbir şekilde FETÖ ile iltisaklı değildir. KASİAD ile ilgili de çok kısa bir dönem üyeydim. Mantığımız uyuşmadığı için ayrılmıştım. 2010 yılında yeniden üye oldum. Örgütün ülkemize ve hükumete yaptıklarını gördükten sonra da 2014 başlarında istifa ettim. Zaten bu işleri şirketteki müdürlerimiz takip ederdi. Kimse Yok Mu Derneği’ne üye olduğumdan haberim bile yoktu. Öğrenince hemen istifa ettim" diye konuştu.

Savunmasına devam eden Özdağ,” 10 aydır bugünü bekliyorum. Uzun süredir tutukluyum. Terör örgütü üyesi değilim. Devletime ve milletime bağlı bir insanım. Öyle bir insan olsam, hain darbe girişiminin ardından 20 milyon yatırım yapmam” diyerek sözlerini noktaladı.

Özdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti dijital materyallerin beklenilmesi için duruşmayı 7 Ağustos tarihine erteledi.
Kaynak: İHA