Bigadiç'te BENGİ Projesi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında Bigadiç'te okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Bigadiç Belediyesi Burcu Kafe Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd. Bçvş. Adem Bora, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, daire amirleri, okul müdürleri ve yöneticileri ile öğretmenler katıldı.

Burada konuşan Vali Yazıcı, birçok değerin ilkokul ve ortaokulda öğrenildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

'Lütfen çocuklarımıza değerlerimizi öğretelim. BENGİ çok kapsamlı bir eğitim projesi. BENGİ hem yabancı dil öğretimini, hem kültürel faaliyetleri, hem sosyal faaliyetleri, hem sportif faaliyetleri, hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır. Burada ana sorumlu sizlersiniz. Herkes en iyisini yapma gayreti içinde olacak. Okul olarak, sınıf olarak, birey olarak en iyisini yapma gayreti içinde olalım. Herkes bu projeye katkı sağlasın. Başarıları ödüllendirelim. Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandıralım. Böyle olursa büyük devlet oluruz.'

BENGİ projesi yürütme ekibi adına bir sunum gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ise, projenin, eğitim ve öğretimin niteliğini ve kalitesini arttıran, birliktelik ruhunu yakalamak adına güzel bir proje olduğunu belirtti.

Bigadiç Kaymakamı Çağlar da, BENGİ projesine Bigadiç'te büyük önem verdiklerini söyledi.

Kaymakam Çağlar, 'Başta öğretmenlerimiz ile birlikte çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını tam manasıyla yerleştirebilmek için sınıflarımızda okuma etkinliklerimiz başladı. Velileri de bunlara katalım dedik ve velilerimiz ile birlikte hatta anneler ile birlikte yarışma düzenledik. Etkinlik çerçevesinde başta üniversite rektörü hocamız olmak üzere dekanlarımız, rektör yardımcılarımız, bölüm başkanlarımız A'dan Z'ye birçok vatandaşımızı da etkileyecek şekilde bir sohbet havası oluşturmaya çalıştık.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA