Niğde'de 3 Bin Çiftçiye Eğitim Verildi

Niğde Ziraat Odası Başkanlığı, Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Süt Üreticileri Birliği öncülüğünde Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 'Tarımda Kayıtlı İstihdama Eğitimin Kattığı Sinerji' projesi tamamlandı.

Proje kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurum konusunda farkındalık arttırma, bitkisel ve hayvansal üretimi geliştirme ve yöresel ürünler üretimi hakkında Niğde’nin 5 ilçesinde bitkisel ve hayvancılık üretimi yapan yaklaşık 3 bin çiftçiye eğitim verildi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen projenin kapanış toplantısında, 'Ülkemiz tarımsal üretim açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliği kamuoyunda sanayi üretimi kadar vurgulanmasa da bu konuda tarım sektörünün payı oldukça önemlidir.' dedi.

Proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan 60 ve yöresel ürünler eğitimi alan 60 kadına da sertifika verildiğini belirten Kenar, bundan sonra ki aşamada kadınların aldıkları bu eğitimleri uygulamaya geçirmek amacıyla çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Kaynak: AA