Avustralya'da Kardinal George Pell Gözaltına Alınabilir

Pell, Katolik kiliselerinde çocuklara cinsel tacizle suçlanıyor.

Avustralya'da polis 1970'lerin sonlarında Katolik kiliselerinde iki erkek çocuğa cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Kardinal George Pell'i gözaltına alıp almamayı değerlendiriyor.

Avustralya yayın kuruluşunun haberine göre, Victoria eyalet polisi, Cumhuriyet Savcılığının (DDP) tavsiyesi üzerine Kardinal Pell'in gözaltına alınması konusunu gözden geçirecek.

Kardinal Pell hakkındaki suçlamayı, bugün 40'lı yaşlarında olan ve adı açıklanmayan iki erkeğin yaptığı belirtildi. Kardinal Pell, 1978-79 yazında memleketi Ballarat'ta çocuklara cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor.

-Kardinal Pell suçlamaları reddetti

Kardinal Pell'in ofisinden yapılan açıklamada, suçlamalar reddedilirken, Pell, basına yaptığı açıklamada, 'Masum olduğumu yeniden dile getirmek istiyorum. Kraliyet Komisyonuna yaptığım açıklamaların arkasındayım.' ifadesini kullandı.

Pell, medyanın kendisini sürekli suçlu gibi gösterdiğini de savundu.

Ballarat'ta Katolik kiliselerinde çocuklara yönelik cinsel tacizlerin gündeme geldiği dönemde kentte papaz olarak görev yapan Pell, daha sonra Melbourne ve Sydney Başpiskoposluğu görevlerinde bulunmuştu. Pell, bugün Vatikan Maliye Bakanı olarak görev yapıyor ve diplomatik dokunulmazlığı olduğu ifade ediliyor.

Avustralya'daki Katolik kiliselerinde 1950'li yıllardan itibaren çocuklara cinsel taciz vakalarının tespit edilmesi üzerine konuyu araştırması için 2013 yılında Kraliyet Komisyonu kurulmuştu.

Komisyonun araştırmaları sonucunda 4 bin 444 çocuğun, kiliselerde görevli papazların taciz ve tecavüzüne uğradığı açıklanmıştı. Avustralya'nın en yüksek soruşturma kurumu olan komisyon çalışmalarına halen devam ediyor.
Kaynak: AA