Tekkeköy'de El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi

Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında yürütülen kursların yılsonu merkez sergisinin açılışı yapıldı.

Tekkeköy'de El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi
İlçe Halk Eğitim Merkezi dışında Tekkeköy Belediyesine ait Tekkeköy Eğitim Kültür Merkezi, Kutlukent Kültür Merkezi, Büyüklü Eğitim Kültür Merkezi, Gökçe, Aşağıçinik ve daha birçok mekanda ortaklaşa yürütülen kursların yıl sonu sergisinin açılışında konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, tüm kurum ve kuruluşlarla olduğu gibi İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü ile de uyum içerisinde çalışarak insan hedefli faydalı ve güzel işler başardıklarını söyledi.



“Kurslara desteğimiz devam edecek”

Başkanı Hasan Togar, “Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından yürütülen kurslara her zaman elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacak kurslara yer temini, ısınma, elektrik, su gibi konular dışında eğitim kültür merkezlerimizi, hizmet binalarımızı ve yeni yapmaya başladığımız bilgi evlerimizi kullanımlarına sunuyoruz. Yine yeni yaptığımız Kutlukent Hamınlar Konağımız ve ihaleye çıktığımız Aşağıçinik Hanımlar Konağımız ile Gençlik Merkezimizde de kurslar açılması için öncü olacağız. Bu kurslara yediden yetmişe tüm halkımız katılarak farklı alanlarda eğitimler alıyorlar. Her yaş gurubundan bay bayan tüm halkımıza hitap eden bu kurslar bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Birçok kursiyer burada öğrendiği el becerileri ile evinin bütçesine katkı sağlıyor. Eğitimler sadece el becerileri ile kısıtlı kalmamakla beraber meslek edindirme ve kültürel öğelere de uzanmaktadır. Yine bunların yanında gitar, bağlama, resim, halk oyunları gibi kurslarda büyük ilgi görmekte” dedi.



Tekkeköy’de kurs zenginliği

Belediye ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 84 farklı branşta 355 kurs açılmış olup bu kurslarda toplam 6 bin 900 kursiyerin yararlandığını söyleyen Başkan Togar, “Neredeyse ilçe nüfusumuzun yüzde on beşi açılan kurslarımıza katılmış. Bu konuda kursiyerlerimizi ve ailelerini ayrıca kutluyorum. Bugün burada kursiyerlerin bir yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünleri gördük. Emeğin karşılığında bir ürünün ortaya çıkması en büyük ödül olduğunu hepimiz burada en iyi şekilde görüyoruz. Her konuda kursiyerlerimize yardımcı olarak yeni kurslarım açılmasında üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Açılış konuşmaları ve kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile kurs sergisinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bağlama kurs öğrencileri mini konseri ile program son buldu.

Açılışa ayrıca Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Emin Küçük, Halk Eğitimi Müdür Vekili Rağna Ergun, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurs hocaları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA