Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dzhunusov Açıklaması

'Kırgızistan ile İçel arasında var olan ekonomik ilişkilerin yanı sıra sosyal ve kültürel birçok alanda işbirliği var. Bu birliktelik artarak devam ediyor'

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Kırgızistan ile İçel arasındaki ekonomik ilişkilerin yanı sıra sosyal ve kültürel birçok alanda iş birliğinin artarak devam ettiğini belirtti.

Dzhunusov, bazı görüşme ve etkinliklere katılmak için geldiği İçel'de, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. İlk olarak Valilik Şeref Defteri'nin imzalayan Dzhunusov, kent hakkında bilgi aldı.

İçel'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Dzhunusov, 'Kırgızistan ile İçel arasında var olan ekonomik ilişkilerin yanı sıra sosyal ve kültürel birçok alanda iş birliği var. Bu birliktelik artarak devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Kırgızistan arasında köklü bir geçmişe dayanan kardeşlik ve dostluk ilişkileri olduğunu aktardı.

İki ülke arasında var olan iyi ilişkilerin dostluk ve iş birliği çerçevesinde devam ettiğini ifade eden Çakacak, ziyaretlerle var olan köklü ilişkilerin daha da gelişeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA