KDK, Asya Ombudsmanlar Birliğine Tam Üye Oldu

Kamu Denetçiliği Kurumu, Asya Ombudsmanlar Birliğine tam üye olarak kabul edildi 2019'daki Asya Ombudsmanlar Birliği 16. Genel Kurulu'nun da İstanbul'da yapılması kararlaştırıldı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Asya Ombudsmanlar Birliği 15. Genel Kurulu Toplantısı'nda Asya Ombudsmanlar Birliğine tam üye olarak kabul edildi.

KDK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde bugün başlayan ve 19 Mayıs'a kadar sürecek Asya Ombudsmanlar Birliği 15. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda, Asya'daki ombudsmanların oluşturduğu, aralarında Japonya, Çin, İran, Rusya, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerin yer aldığı 22 ülkeden 35 üyesi bulunan Asya Ombudsmanlar Birliğine Türkiye'nin tam üyeliği, oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurulda konuşma yapan Malkoç, üyelik kararına ilişkin Asya Ombudsmanlar Birliğine teşekkür ederek, Türkiye'nin katılımıyla birliğin daha da güçleneceğini ifade etti.

Başdenetçi Malkoç, terör olayları ve göçmen sorununun çözümü için dünya ombudsmanları arasında iş birliğinin artırılması gerektiğini belirtti.

- 16. Genel Kurul 2019'da İstanbul'da yapılacak

Malkoç, 2019'da Asya Ombudsmanlar Birliği 16. Genel Kurulu'nun İstanbul'da yapılmasına yönelik teklifinin de Genel Kurul'da oy birliğiyle kabul edildiğini aktardı.

Toplantıyı yöneten Hong Kong Ombudsmanı Lau Connie ise güçlü bir ombudsmanlık kurumuna sahip Türkiye'yi Asya Ombudsmanlar Birliği ailesinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Genel Kurul toplantısında, Asya Ombudsmanlar Birliğinin kuruluşunun 20'nci yılı da kutlandı.

- Malkoç, Global Ombudsmanlık Konferansına katılacak

Öte yandan Kamu Başdenetçisi Malkoç, Genel Kurul kapsamında 17-18 Mayıs'ta yapılacak, Küresel Ombudsmanlık Konferansına da katılacak.

Konferansta, ombudsmanlığın yapısal sorunları ve etkinliğinin artırılması için yapılması gerekenler masaya yatırılacak.

Kaynak: AA