25 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Termal Turizm Festivali'ne Doğru

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bu yıl 27'ncisi düzenlenecek '25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali' için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Başkan İkiz, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 20 Mayıs'ta başlayacak 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali'nin 25 Mayıs'ta sona ereceğini söyledi.

Bu yıl yurt dışından kardeş belediyeleri de festivale davet ettiklerini belirten İkiz, 'Festival kapsamında düzenlenecek yağlı pehlivan güreşleri için de tanınmış başpehlivanlar davet edildi. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı bir program hazırladık. Hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm vatandaşlarımızı festivale davet ediyorum.' diye konuştu.

Festival açılış yürüyüşü ve festival ateşinin 20 Mayıs Cumartesi günü yakılmasıyla başlayacak 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali'nde, aynı gün motosiklet gösterileri ile ödüllü satranç turnuvası ödül töreni yapılacak.

Festivalin ikinci gününde Aslançayır Yaylası'nda buzağı yarışması, motosiklet gösterisi, at yarışları ve cirit, geleneksel Türk okçuluğu gösterileri ve halk konserinin yer aldığı yayla şenlikleri düzenlenecek.

Festivalin üçüncü gününde, 1. Çocuk Kitap Günleri düzenlenecek.

23 Mayıs Salı günü ise futbol turnuvası finali yapılacak, Vezirköprü Halk Eğitim Merkezince oluşturulan koro konser verecek.

24 Mayıs Çarşamba günü de İstiklal İlkokulu'nda müzik programı, gece de Mehmetçik Meydanı'nda Atatürk ve Havza konulu söyleşi düzenlenecek.

Festivalin son gününde Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşleri ile başlayacak etkinliklerde, Atatürk’ün Havza’ya gelişi dolayısıyla tören düzenlenecek.

Festival, gece yapılacak fener alayı ile son bulacak.

Festival boyunca da Havza Belediyesi 25 Mayıs Festivali Foto Maratonu gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA