Aliağa'da Hizmet Atağı

İzmir Aliağa ilçesinde, vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren belediye ekipleri, tespit edilen; altyapı, üst yapı ve çevre düzenlemesiyle ilgili sorunlar, hızlı ve disiplinli bir çalışma prensibi ile çözüme kavuşturuluyor.

Aliağa'da Hizmet Atağı
Aliağa Belediyesi, kentte vatandaşlar gelen talepler üzerine harekete geçti. Mahalle sakinleri, muhtarlıklar ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen; altyapı, üst yapı ve çevre düzenlemesiyle ilgili sorunları değerlendiren belediye, hızlı bir şekilde sorunları kavuşturmayı amaç edindi.

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün belirlediği program çerçevesinde de, Kalabak Mahallesinde bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Belediye ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilk olarak Kalabak Mahalle Camisinin iç ve dış boyası yapılarak tuvaletleri komple elden geçirildi. Çevre düzenlemesi ile caminin etrafı çeşitli bitki ve çiçeklerle donatıldı. Kalabak İlköğretim Okulunun boya ve badana işlemlerinin yanı sıra tuvaletleri yenilenerek tuvalet rögarı yapıldı. Köy içerisindeki duvarlar boyandı. Park ve Bahçeler ekiplerince mahalle içerisinde ağaç budama ve genel ot temizliği gerçekleştirildi.

Okul bahçesine çocukların rahatlıkla oynayabilecekleri modern oyun grupları yerleştirildi. Çocukların daha sağlıklı bir ortamda oynayabilmeleri için oyun zeminini kauçuk malzeme ile kapladı. Park etrafına bordür taşları çekilerek gece kullanımı için de aydınlatma direkleri dikildi. Okul çevresi ağaçlandırıldı. Okul içindeki Atatürk büstü boyanarak temiz bir görünüme kavuşturuldu. Okul bahçesine sundurma çekilerek dört adet ormancı masası konuldu. Çalışmaların ikinci etabında ise; muhtarlık binası, gençlik odası ve kooperatif binasının komple tadilattan geçirileceğini belirten Fen İşleri yetkilileri, buradaki çalışmaları kısa zamanda sonlandıracağını bildirdi.
Kaynak: İHA