Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu 'Sanayi 4.0'I Konuştu

Adıyaman’da 14’üncüsü gerçekleştirilen Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu, yeni bir sanayi stratejisi olan ‘Sanayi 4.0’ı konuştu.

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu 'Sanayi 4.0'I Konuştu
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önderliğinde oluşturulan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformunun 14’üncü toplantısı Adıyaman’da yapıldı. Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformunun toplantısı Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Antakya, Kilis ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları veya yöneticilerinin yanı sıra kalkınma ajansları yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bölgenin öncelikli alanları hakkında sunumlar ve görüşmeler yaparak farkındalık oluşturma ve çözüm üretmeye çalışan platform bu kez Adıyaman’da yeni bir sanayi stratejisi olan ‘Sanayi 4.0’ı masaya yatırdı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, odalar arasında bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak amaçlı, turizm, gastronomi ve kültür gibi alanlarda ekonomik ve bölgesel kalkınmaya yönelik işbirliği oluşturma ve proje faaliyetlerimizin sonuçlarını kısa sürede almayı umut ettiklerini söyledi.



Mustafa Uslu, “Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu toplamda 7 ilin Ticaret Odası ile Ticaret ve Sanayi Odalarının katılımı ile oluşmaktadır. Bu illerimiz Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Antakya, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman’dır. Gaziantep Ticaret Odasının önderliğinde başladı.

Bu projemiz ile bölge odalarımız bir araya gelmiş ve birlikte neler yapabiliriz, işbirliğimizi nasıl geliştirebiliriz, bölgemiz ekonomisinin gelişimine yönelik nasıl katkıda bulunabiliriz şeklinde bölgesel kalkınmaya yönelik çalışma başlatmıştır.

Bu güçbirliği projemizi önemsiyoruz ve bölgelerimize önemli katkı sağlayacağından şüphemiz yoktur. Bildiğiniz gibi daha önce platformda yer alan illerimizde muhtelif tarihlerde yaptığımız toplantılarda çeşitli güncel konuları ele almıştık. Bugün ise Adıyaman’da Sanayi 4.0 konusunu ele alacağız. Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt bugün bizlere ‘Sanayi 4.0’ ı anlatacaklar” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ise "Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’nu bölgenin sosyo-ekonomik gelişimi için, birlikte hareket edebilmek için, daha yüksek ses çıkarabilmek adına önemsiyoruz. Platformda, yeni projeler üretmek için çalışacağız" dedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun’un selamlama konuşması yaptı.

Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt, ‘Endüstri 4.0’ı kavramak için 5 önemli eğilimi ve etkisi olduğu bunların sınırlı bağlantı, sınırsız erişim ve iletişim, eşzamanlılık potansiyeli, derin ayrıntı bilgisi ve uzmanlık, artan hız, esneklik ve rekabet olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA