'Kalbiniz İçin Pedallıyoruz' Bisiklet Turu

Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla 'Durma hareket et' sloganıyla bisiklet turu gerçekleştirildi.

Kadıköy'de, Türk Kalp Vakfı tarafından Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla 'Kalbiniz için pedallıyoruz' bisiklet turu gerçekleştirildi.

Kadıköy Belediyesi ile bazı sponsorların desteğiyle gerçekleşen etkinliğe katılanlar, Kalamış Parkı'nda toplanıp hazırlık yaptı.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, 'Durma hareket et' sloganıyla düzenlenen tur öncesinde yaptığı konuşmada, kalp hastalıklarının önlenebilir olduğunu anlatmak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirterek, 'Bunun için yapılacak en güzel şeylerden birisi spor. Her yaşta yapılabilen sporlardan birisi de bisiklete binmektir. Dolayısıyla bisiklet sporu bizim de önerebileceğimiz sporlardan birisidir. Halkımızı spor yapmaya teşvik etmek, kalp hastalıklarının önlenebilir olduğuna dikkati çekmek için yapılan çalışmalardan birisidir.' şeklinde konuştu.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise sağlıklı bir toplum olmak için, bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılan 83 yaşındaki Bedri Sakarya da bu sporun 7'den 70'e değil beşikten mezara kadar yapılabileceğini ve sağlıklı kalınabileceğini kanıtlamak için etkinliğe katıldığını belirtti.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından tura başlandı. Kalamış'tan Bostancı'ya kadar bisiklet sürecek olan grup daha sonra başlangıç noktasına dönüp turu tamamlayacak.

Etkinliğin sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler verilecek.

Kaynak: AA