Ulubey Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Altındağ Belediyesi, 7 farklı mahallede hizmete açtığı Aile Sağlığı Merkezlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Ulubey Mahallesi’ne yapılan tam donanımlı Aile Sağlığı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Ulubey Aile Sağlığı Merkezinin açılışına Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesinde konuşan Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 10 yıldır her 15 günde bir açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şu anda da bitmiş tesis sayısı 10’dan fazla. Önümüzdeki günlerde onların da açılışını yapacağız. 1930’larda, 1940’larda Altındağ nasıl Ankara’nın merkezi idiyse yine o duruma getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Tiryaki, 1-2 yıl içerisinde Önder, Hacılar, Ulubey bölgelerinin de kentsel dönüşüme gireceğini kaydederek, “İnşaatlar başlıyor. Birkaç tanesinin ruhsatları belediye tarafından verildi.

Çok hızla yol açımları başladı.

Diğer gelişen ve değişen bölgeler gibi burası gecekondudan kurtulacak” şeklinde konuştu.



“Ülkenin patronu siz olacaksınız, sadece millet olacak”

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal da, kendisinin bir Altındağlı olarak yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Hangi şehre gitsek bize Altındağ’dan bahsediyorlar. Buradaki mahallelerinizde yapılan dönüşüm ve hizmetlerden bahsediyorlar. Gerçekten ben de bir Altındağlı olarak bundan gurur duyuyorum. Bir sağlık merkezinin açılışını yapıyoruz. Bir belediye başkanı semtinde, ilinde yaşayan vatandaşların her türlü ihtiyacı ile ilgilenmek durumundadır.”

Ünal, yaklaşan 16 Nisan halk oylamasıyla ilgili olarak da, “Türkiye’deki hükümet sistemi değişikliğine ilişkin mühür önümüze gelecek, basacağız. Ya ‘evet’ diyeceğiz ya da ‘hayır’ diyeceğiz. 1987 yılında Güney Kore denilen ülke bir sistem değişikliğine gitti. Türkiye’ye çok benziyordu. Siyasi istikrarsızlık vardı. Şimdi bizim 16 Nisan’da yapacağımız gibi bir değişiklik yaptı” dedi.

Referanduma ilişkin açıklamasını sürdüren Ünal, Güney Kore’de yapılan seçimler ile ekonomik ve siyasi düzenin sağlanmasını örnek göstererek, “Çok büyük küresel markalar üretti. Güney Kore bunu bizim geçeceğimiz sisteme benzer bir sistemle başardı. Ekonomisi istikrarla büyüdü. Siyasetine müdahaleler ortadan kalktı. Güçlü hükümetler dönemi başladı ve bu sayede Güney Kore dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline geldi. Biz de sorun nedir? Güçlü hükümetlerin oluşması her zaman mümkün olmuyor. Ya koalisyon kurulmak zorunda kalıyor. Sürekli seçimler yapılıyor. Bu yüzden de ekonomimiz bir türlü büyüyemiyor. İstikrar sağlanamıyor. Biz 16 Nisan’da rejimi değiştirmiyoruz. Bizim rejimimiz cumhuriyettir. Kimse bu rejimi değiştiremez. Biz hükümet sistemini değiştiriyoruz. Daha güçlü bir hükümet sistemini Türkiye’ye kazandırıyoruz. Milli iradeyi daha da güçlendiriyoruz. Bundan sonra bu ülkenin patronu siz olacaksınız. Sadece millet olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sağlık merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA