PAEM Öğrencilerinden Kan Bağışı

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi öğrencileri, Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü ile yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında bin 71 ünite kan bağışında bulundu.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezinden (PAEM) bin 71 öğrenci kan bağışı yaptı.

Polis Akademisi Başkanlığı ile Türk Kızılayı Genel Müdürlüğünce ortaklaşa yapılan 'Geleneksel Kan Bağışı Kampanyası'nın ikincisi, akademinin Gölbaşı'ndaki kampüsünde gerçekleştirildi.

Kampanyaya Akademi bünyesindeki PAEM'de öğrenim gören bin 71 öğrenci destek verdi. Doktorlar tarafından kan bağışının önemine ilişkin bilgilendirilen öğrencilere kan verdikten sonra çikolata ve meyve suyu ikram edildi.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Erkan Oğuztürk, akademi öğrencilerine kan kampanyasına gösterdikleri ilgi ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kanın fabrikada seri üretiminin yapılamadığına işaret eden Oğuztürk, 'Kan bağışını illaki birileri yapacak ki hastadır, yaşlıdır, bebektir kimin ihtiyacı varsa ona kanı kullanabilelim. Kızılay olarak bizler de sizlerden aldığımız kanı güvenlik tedbirlerimiz çerçevesinde işleyip sağlık koşulları kapsamında ihtiyacı olan insanlara bir nevi aracı olarak gönderiyoruz.' dedi.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal da Türkiye'nin merhametinin, şefkatinin ve mazlumların yanında bulunmasının sembolü olan Türk Kızılayını akademide ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi. 'Bugün milletimiz için kanımız ve canımız helaldir.' diyen İnal, ne zaman ihtiyaç duyarsa Türk Kızılayının yanında yer alacaklarını ifade etti.

Kampanyaya destek veren öğrencilerle gurur duyduğunu kaydeden İnal, 'Bu kampanyamız 80 milyonluk milletimize mihmandarlık yapar. Kan gerçek anlamda ihtiyaç. Biraz önce genel müdürümüzün de söylediği gibi kan fabrikayla üretilen bir ilaç değil, kaynağı insan.' diye konuştu.

Kan bağışında bulunan öğrenciler de ihtiyaç halinde yine seve seve bağışta bulunabileceklerini söyledi.

Komiser Yardımcısı Kübra Ersan, Polis Akademisi olarak Türk Kızılayı ile böyle bir projede yer almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, 'Bu işi öğrencilerimize de anlatırken vatana ve millete canımızın, kanımızın feda olduğunu her zaman söyledik. Verdiğimiz tüm kanlar, isteyen, dileyen, kan bağışı bekleyen herkese ulaşır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA