Aynı Şekli İle 86 Yıl Sonra Yeniden Basıldı

Sivas Valiliği Ahmet Kutsi Tecer’in 86 yıl önce basılan “Sivas Halk Şairleri Bayramı” isimli kitabını aynı şekli ile 86 yıl sonra yeniden bastı.

Aynı Şekli İle 86 Yıl Sonra Yeniden Basıldı
Sivas’ta 1932 yılında eğitimci-yazar Ahmet Kutsi Tecer’in kaleme aldığı “Sivas Halk Şairleri Bayramı” isimli kitap Vali Davut Gül’ün talimatlı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanıp, Anadolu Kalkınma Ajansı’nın katkıları ile yeniden basıldı. Kitabın basımında orjinaline bağlı kalınmasına ve ilk baskısında ki özellikleri uygun olarak basılmasına dikkat edildi.

Kitabın 86 yıl sonra yeniden basımı, Ahmet Kutsi Tecer’in vefatının 50. Yılında denk getirildi.

Kitapta Halk Şairleri Koruma Derneği ve dönemin aşıkları ile ilgili deyişler de yer alıyor. Kitabın tanıtımında Sivas’ın zengin aşıklık kültürüne vurgu yapan Vali Davut Gül "Sivas aşıklar diyarıdır. Pir Sultan Abdal’dan Aşık Ruhsatî’ye, Aşık Veysel’den İsmetî’ye ulaşan uzun ince yol üzerinde, binlerce ozanın vatanı olmuş, aşıklık kültürünün mayalanıp coşmasına ve gelişip yayılmasına büyük katkı sağlamıştır. Bu şehir ulu ozanlar yetiştirmenin yanı sıra Türk halk kültürünün korunup yaşatılmasına, araştırılıp yayınlanmasına yönelik birçok çalışmalara da öncülük etmiştir." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA