KESK Aydın'da Tasarruflu Eyleme Başladı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile eyleme katılan üyeleri meslekten ihraç edilince, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından ülke genelinde başlatılan eylemlerde tasarruf tedbirlerine gidildi. Daha önce çok sayıda kişi tarafından gerçekleştirilen eylemler kesilen ceza miktarının fazla olması nedeniyle tek kişiye düşürüldü.

KESK Aydın'da Tasarruflu Eyleme Başladı
Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan KHK’larla kamu görevinden ihraç edilen KESK üyesi grupların, Aydın Kent Meydanın da ’İşimi geri istiyorum’ sloganıyla başladığı eylemler nöbetçi eylemci şekline dönüştü. Edinilen bilgiye göre; Aydın’daki eylemlere katılanlara kişi başı 227 TL idari para cezası uygulandı. Katılımın oldukça fazla olduğu eylemler arttıkça kesilen ceza miktarı da artınca sendika bir yandan cezaların iptali için dava açarken diğer yandan da eylemci sayısını düşürdü. Aydın kent Meydanı’ndaki ‘İşimi geri istiyorum’ eylemi bir kişi şeklinde yapılmaya başlandı.

Meydan’da eylem yapan sendika üyesi şahıs her zaman olduğu gibi polis tarafından önce uyarıldı, daha sonra polis kamerası kayıtları eşliğinde eylem bölgesinden alınıp hakkında idari işlem yapılmak üzere polis merkezinde götürüldü. Toplu eylemler pahalıya mal olduğu için sendikanın tek kişilik eylemlere başladığı öğrenildi.
Kaynak: İHA