Cumhuriyetçi Senatör Mccain, Trump'ın Suriye Politikasını Hedef Aldı

Arizona Senatörü McCain: 'ABD yönetiminin Suriye savaşını sona erdirmeyi öncelikleri arasına almaması ülke tarihinde yeni bir utanç sayfası açmıştır'.

ABD'de Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, 'ABD yönetiminin Suriye savaşını sona erdirmeyi öncelikleri arasına almaması ülke tarihinde yeni bir utanç sayfası açmıştır.' dedi.

McCain, CNN televizyonuna yaptığı konuşmada, Trump yönetiminin Suriye politikasını hedef aldı.

McCain, 'Beşşar Esed ve arkadaşları, Ruslar, ABD'nin açıklamalarını yakından takip ediyor. Eminim ki Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un geçtiğimiz günlerde Suriye halkına seslenerek kendi geleceklerine kendilerinin karar verecekleri yönünde söylediği sözleri not ettiler.' dedi.

'ABD'nin artık geri çekilmesi ve Rusya'yla yeni bir düzen kurmaya çalışması onları cesaretlendirmiştir.' ifadesini kullanan McCain, 'ABD yönetiminin Suriye savaşını sona erdirmeyi öncelikleri arasına almaması ülke tarihinde yeni bir utanç sayfası açmıştır.' şeklinde konuştu.

Trump'a seslenen McCain, 'Özgür Suriye Ordusu'nu destekleyeceğimizi söylemesini istiyorum. Esed'i yerinden almak için her şeyi yapacağımızı söylemesini istiyorum.' dedi.

Esed rejimine ait askeri helikopterlerin İdlib'in El Habit beldesine klor gazlı saldırı düzenlemesine dikkati çeken McCain, 'Esed, Başkan Trump ve Dışişleri Bakanı Tillerson'u test ediyor. Bu sınırı bir bedel ödemeden geçmelerine izin veremeyiz.' açıklamasında bulundu.

Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine bu sabah düzenlediği kimyasal saldırıda çoğu çocuk 100'den fazla sivilin öldüğü, 500 kişinin gazdan etkilendiği ifade edilmişti.

Esed rejimi, son 10 günde 4 defa sivillere yönelik klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlerken, İdlib'in El Habit beldesine dün gece düzenlenen klor gazlı saldırıda 20 sivil zehirlenmişti.

Kaynak: AA