Uluslararası Sendikacılık Ve Sosyal Politika Sertifikası Programı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İnsan Hakları’na ilişkin ihlaller raporu FED’in faiz raporundan daha az ilgi görüyor” dedi.

MEMUR-SEN, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) iş birliğinde düzenlen Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifikası Programı, 24 farklı ülkeden 25 konfederasyon temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

TODAİE Genel Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen olarak 90’ın üzerinde ülkedeki eğitim sendikaları ile yapılan temaslar sonucunda bugün önemli bir adım atıldığını kaydetti.

Yalçın, gerçekleştirilen programa ilişkin, “Bu birinci programımız. Bu çalışma İstanbul’da yaptığımız 58 ülkeden 80 konfederasyonun 120 sendikacı arkadaşımızın katıldığı uluslararası ’İslam Dünyasında Sendikacılık’ sempozyumu sonrası attığımız bir adım ve orada tartışılan bir başlıktı. Karşılıklı kapasite geliştirme, birbirimizden istifade etme anlamında bugün burada bir başlangıç yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, söz konusu sertifika programını 3 kuruluşun gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyerek, “Bu programı önemsiyoruz. Çünkü dünyanın yaşadığı sorun gelir adaletsizliğinin bir türlü giderilememesi dolayısıyla dünya bu gelir adaletsizliğinden kaynaklı olarak savaşları yaşıyor. Dünya huzur problemi ile karşı karşıya” mesajını verdi.

“İnsan Hakları’na ilişkin ihlaller raporu FED’in faiz raporundan daha az ilgi görüyor” diyen Yalçın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Dünyada merhamet, adalet ve taksimat sorunu var. 3 önemli noktada sorun var. Sendikalar gibi nitelikli, örgütlü yapıların bu üç önemli soruna ilişkinde üç önemli talebi var. Yine adalet, merhamet ve düzgün bir şekilde taksimat. Ülke ziyaretleri yaptığımızda gördüğümüz gerçek dünyadaki gelir adaletsizliğinin görünenden çok daha fazla olduğu. Bazı ülkelerin gelişmişlik düzeyleri başka ülkelerin sömürülme düzeyleri ile bir değerlendirilmeli. Kafa konforu yakalanmış olan ülkeler diğer ülkelerin konforunu bozduğu, gelir dağılımında adaletsizliği ortaya çıkardığı ve sömürdüğü için bu noktadalar. Dünyada, üzülerek ifade ediyorum ki, gittiğimiz yerlerde iki şey bizi hayretlere düşürmüştür. Türkiye’ye ilişkin üretilen algı bizi hayretlere düşürmüştür. Türkiye’ye gelen insanların Türkiye’de gördükleri gerçek fotoğraf onları hayret düşürmüştür”.

Türkiye’nin algı operasyonu ile karşı karşıya olduğunu savunan Yalçın, “Bu toplantı aynı zamanda Türkiye’yi yakından tanımak, karşılıklı kapasitelerimizden istifade etmek ve eğitim iş birliği anlaşmalarımızın gereğini somut olarak sahaya indirmektir” şeklinde konuştu.

Yalçın programın en önemli detayına ilişkin, “Bizim 25 ülkeye ziyaret yaparak tanımaya çalıştığımız kapasiteyi siz sadece bu programda 25 arkadaş bir network oluşturarak, tanımış olacaksınız. Güzel bir çalışmayı sizlerle başlatıyoruz. Bunun devamı gelecek” dedi.

Kaynak: İHA