Kaman'da TÜBİTAK 4006 Proje Sergisi Açıldı

Kaman Şehit Deniz Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK 4006 bilim fuarı proje sergisinin açılışı yapıldı.

Kaymakam Murat Girgin, okul bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, geçmişte astronomiden matematiğe, tıptan coğrafyaya birçok bilim dalında çok önemli başarılara imza atmış bir medeniyetin mirasçıları olduklarını söyledi.

Kaman'ın eğitimde çok başarılı bir ilçe olduğunu ifade eden Girgin, 'Bilimsel çalışmalarda yeni ufuklar açacak bu tür bilim fuarlarının ilçemizde de düzenlemiş olması öğrencilerimiz ve okullarımız açısından çok faydalı ve gelecek adına ümit verici.' dedi.

Okul Müdürü Köksal Yılmaz da öğretmenlerinin desteğiyle farklı branşlarda öğrencilerin başarılı projeler hazırladığını ifade ederek, TÜBİTAK 4006 bilim fuarı projelerinin bir süre ziyaretçilere açık tutulacağını dile getirdi.

Kaymakam Girgin, öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından bilim fuarı proje sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Törene, Kaman Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, ilçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Demirci, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaman Şehit Deniz Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı TÜBİTAK 4006 bilim fuarı proje sergisinde 23 proje yer alıyor.

Kaynak: AA