'Türkye'deki FETÖ'cülerin Paraları Kesiliyor'

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, FETÖ’nün Türkiye’deki elemanlarına gönderdiği paraları, 16 Nisan’dan sonra kesmeyi kararlaştırdığını söyledi.

'Türkye'deki FETÖ'cülerin Paraları Kesiliyor'
Türkiye Gazetesi köşe yazarı Fuat Uğur, bugünkü yazısında, FETÖ’nün son mali toplantısı geçen hafta Pensilvanya’da yapıldığını bildirerek, toplantının gündeminin örgütün Türkiye’de tutuklanan, ihraç edilen mensuplarına ve ailelerine yapılmakta olan para yardımıyla ilgili olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 30 bin FETÖ’cü elemana ayda 2000 lira yardım yapıldığını, bunun da 7 ayda 500 milyon lira gibi bir tutar olduğunu ifade eden Uğur, şunları yazdı:

"Toplantıda hazırlanmış raporları dinleyen Fetullah’ın ağzından şu cümleler dökülüyor: ’Ali bey, İsmet hoca… Türkiye’ye gönderilen bu meblağları artık 16 Nisan’dan sonra kesin. Açıktan bir şey söylemeyin. Sadece bitti demeniz kâfi. Türkiye’deki yakınları yardım edebilir. Bir kısmının birikimi de vardı zannedersem. Çünkü Türkiye dışındakiler bu meblağlara her zaman muhtaç olacaklar. Zaten haramiler de gönderilen paraların önemli kısmına el koyuyorlar.’ Kıta sorumluları dâhil herkes Gülen’in ağzından çıkan bu cümlelerle birlikte mali raporu onayladı ve 16 Nisan sonrası için Türkiye’deki tutuklu ve ihraç edilmiş FETÖ elemanlarına para yardımının kesilmesini kararlaştırdı."

"FBI DA FETÖ’NÜN KARA PARA TRAFİĞİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ"

Yazısında, FBI’ın da FETÖ’nün kara para trafiğinin peşine düştüğunu bildiren Uğur, bu durum FETÖ için hayli vahim sonuçları beraberinde getireceğini kaydederek, "Şimdi Türkiye’dekileri ateşe attı.Çünkü 16 Nisan’da çıkacak referandum sonucunun istediği gibi gelmeyeceğini o da gördü. Yardımların kesilmesiyle birlikte artık tüm yük ailelerin üzerinde olacak. Hem insanlara suç işlettir, hem de ’Bakın Erdoğan sizi yakıyor’ diye propaganda yap. Buna daha fazla inanacak aptal var mı Türkiye’de? Buradan tüm ailelere Ümit Akdemir ile birlikte sesleniyoruz: ’Bakın 15 Temmuz darbe girişiminden dört ay önce de -Tavuk tarda sayılır; cemaatçi askerlere son uyarı- diye yazdık ve hepinize -Gelin devletle iş birliği yapın. İzleniyorsunuz ve suçüstü yakalanacaksınız- dedik. Ama büyük bölümünüz dinlemedi. Aranızdan akıllı olanlar çıktı ve onlar kendini kurtardı. Şimdi yine aynı şeyi söylüyoruz. Pensilvanya gözlerinizi kör, kulaklarınızı sağır ediyor. Gelin onun sözlerine kulak asmayın ve çocuklarınızı bu örgütün elinden kurtarmaya gayret edin. Devletle iş birliği yaparak evlatlarınızın daha az cezayla kurtulmalarını sağlayın. Mahkemelerde Pensilvanya’dan ve örgütten sürekli yemlenen avukatların esiri olmayın.”

Kaynak: İHA