Nabi Avcı Berlin'de

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: 'Türkiye olarak verdiğimiz büyük demokrasi mücadelesinde yanlış anlaşılmalara mahal verecek her türlü söylemden davranışlardan kaçınma hepimizin üzerinde bir borçtur' '(Komşunu da al gel) kampanyası ile hem yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hem de onların komşularını tatillerini ülkemizde geçirmeleri için ülkemize davet ediyoruz'.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa'da demokratik hakların kullanımı konusunda gösterilen bazı olumsuz reflekslerin kendilerini üzdüğünü belirterek, ''Dolayısıyla Türkiye olarak verdiğimiz büyük demokrasi mücadelesinde yanlış anlaşılmalara mahal verecek her türlü söylemden davranışlardan kaçınma hepimizin üzerinde bir borçtur.'' dedi.

Nabi Avcı 51. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı çerçevesinde Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde verilen resepsiyona katıldı.

Burada bir konuşma yapan Avcı, Almanya ile Türkiye arasında tarihi temellere dayanan bir dostluğun bulunduğunu bunun yanı sıra Almanya’da yaşayan vatandaşlar, ekonomi ve turizm alanlarındaki ilişkilerde olduğu gibi çok derin bağların olduğunu vurguladı.

Avcı, son dönemde yaşanan demokratik hakların kullanımı konusunda gösterilen bazı olumsuz reflekslere de değinerek, ''Evet bizi üzmüştür. Dolayısıyla Türkiye olarak verdiğimiz büyük demokrasi mücadelesinde yanlış anlaşılmalara mahal verecek her türlü söylemden davranışlardan kaçınma hepimizin üzerinde bir borçtur.'' diye konuştu.

Bakan Avcı, 3-5 Mart arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde ve himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak 3. Milli Kültür Şura'sının gerçekleştiğini hatırlattı. Avcı, ''Şura’da hem Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği hem de Şura kararlarında vurgu yapılan konulardan biri yerli ve milli kültürümüzün, bizi biz yapan değerlerimizin muhafazası ve ihyası idi. Bu konuda özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Her zaman uyumdan, farklı milletlerle birlikte dostça yaşama kültüründen yana olan büyük bir milletin evlatları olarak bütünleşmeye, birleşmeye açık ama erimeyen, değerlerinden uzaklaşmaya ve kültürel erozyona da karşıyız.'' ifadesini kullandı.

Tüm dünya turizminin son dönemde küresel terörün tehdidi altında olduğuna değinen Avcı, söz konusu menfi olaylardan, Türk turizmi de geçen yıl özellikle etkilendiğini vurguladı.

Avcı, bu maksatla 2016 yılında hükümetin yürürlüğe koyduğu Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi’ne ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde büyük bir turizm hamlesi başlattıklarını bildirdi.

Bu yıl misafirleri Türkiye'de ağırlamak için yoğun bir kampanya yürütüldüğüne işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

''Bu kapsamda (Komşunu da al gel) kampanyası ile hem yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hem de onların komşularını tatillerini ülkemizde geçirmeleri için ülkemize davet ediyoruz. Bu noktada Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızdan, Türk sivil toplum kuruluşlarından adeta fahri bir turizm elçisi gibi çalışmalarını istirham ediyoruz. Almanya başta olmak üzere yurt dışındaki vatandaşlarımızı, dünyanın en misafirperver ülkesine arkadaşları, komşularıyla birlikte gelmeye, tatillerini ve mümkünse düğünlerini ülkemizde gerçekleştirmeye davet ediyoruz. Bu kapsamda düğün, nişan gibi etkinliklerini ülkemizde gerçekleştirmeleri, davetliler ile birlikte, Türkiye'nin güzellikleri eşliğinde evlilik törenlerini ülkemizde gerçekleştirmelerini arzuluyoruz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çeşitli teşvikler ve indirimler sunulacağını da şimdiden bazı belediyelerimizin de teşvik unsurlarını devreye soktuklarını özellikle vurgulamak isterim.''

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da Türkiye'nin ITB fuarına güçlü bir katılım sağladığını belirtti.
Kaynak: AA