Engelliler Kurslarla Öz Güven Kazanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Sosyal Gelişim Merkezindeki okumayazma, takı tasarım, filografi, ahşap boyama, mozaik, resim, müzik, mutfak ve halk dansları kurslarına katılan engelliler, hem sosyal yönden gelişiyor hem de hayatı paylaşıyor Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce: 'Gerçekleştirilen etkinliklerle engelli kardeşlerimiz birbirleriyle iletişim kurarak sosyal yönlerini geliştiriyor. Belli bir dönem sonunda kendilerine olan öz güven artıyor, hem iletişim kurmada hem de kendilerini ifadede çok ciddi kazanımlar elde ediyorlar'

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezindeki çeşitli kurslara katılan engeliler, üreterek öz güvenlerini arttırıyor.

Haftanın 5 günü okuma-yazma, takı tasarım, filografi, ahşap boyama, mozaik, resim, müzik, mutfak ve halk dansları kurslarına katılan merkezin engelli kursiyerleri, kendilerini sosyal yönden geliştirerek hayata katılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezi hizmete aldıklarından bu yana sosyal hizmet alanında çok boyutlu çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hizmetlerini Geyve ve Akyazı'daki merkezlerde devam ettirdiklerini belirten Yüce, engelli vatandaşlara yönelik kursların çok yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

Bu bağlamda Sosyal Gelişim Merkezinde 10 branşta kurs açtıklarına değinen Yüce, şu anda ilçeler dahil 420 engellinin kurslara devam ettiğini kaydetti.

Yüce, engellilerin sosyal anlamda bilgi ve becerilerini geliştirerek topluma daha çok entegre olmalarını sağlama amacıyla hizmet verdiklerini dile getirerek, 'Hem ailelerine hem de kendilerine bilgi ve beceri anlamında kazanımlar sağlamak amacıyla birçok alanda kurs veriyoruz. Onların hem sosyal yönden gelişmeleri noktasında kurslar düzenlerken bir taraftan da gezi ve etkinliklerle sosyalleşmelerine zemin hazırlıyoruz.' diye konuştu.

Merkeze gelen bireylerin içine kapanma, iletişim zorlukları yaşama noktasında sorunlar olduğunu, gerçekleştirilen etkinliklerle engellilerin birbirleriyle iletişim kurarak sosyal yönlerini geliştirdiğini anlatan Yüce, belli bir dönem sonunda kendilerine olan öz güvenin arttığını, hem iletişim kurmada hem de kendilerini ifadede çok ciddi kazanımlar elde ettiklerini kaydetti.

Yüce, engellilere yönelik Türkiye'de örnek oluşturacak projeler ortaya koyduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Önümüzdeki günlerde engellilere gündüz bakımevini sunmaya başlayacağız. Bu bağlamda bize destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla bütün ilçelerde engelli kardeşlerimizin normal vatandaşlarımız gibi her türlü hizmetten en kolay ve güzel şekilde yararlanmaları noktasında elimizden gelen tüm gayretleri göstermeyi amaçlıyoruz. Bu noktada bütün engelli vatandaşlarımıza da bu tür etkinliklerimize katılmaları noktasında çağrıda bulunuyorum.'

- 'Kahvehaneye gitmektense kurslarda bir şeyler öğreniyorum'

Ortopedik engelli 67 yaşındaki İbrahim Yörük de kahvehaneye gitmektense kurslarda bir şeyler öğrendiğini, vaktinin güzel geçtiğini anlattı.

Ahşap boyama, seramik ve takı tasarım kurslarına katıldığını belirten Yörük, 'Vakit su gibi geçiyor, Sosyal Gelişim Merkezindeki tüm personelden, müdürlerimizden, hocalarımızdan çok memnunuz. Buradaki arkadaşlarımızla da çok iyi anlaşıyoruz. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Burada vakit geçirmekten çok mutluyuz. Herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA